SHEMO הקונדיטוריה - יש לנו פיצוח!

הגיע החג של האגוזים, הגרעינים ושאר המתחככים בשיניים
בעוגה, בעוגיות ובחטיף בריאות תוצרת בית, 'קראנץ הכל קראנץ'

ט"ו בשבט, חג האילנות, הוא הזדמנות מצוינת ליהנות משפע פירות הארץ והיבול החקלאי. החלטתי להביא עבורכם רכם מהטעמים שפיארו את השולחן המשפחתי אצלנו בבית, ויאפשרו לכם ליהנות מטעמם של פירות ארצנו הנהדרים.

כאחד שגדל בחיפה ההררית והיה קרוב לעצים ולטבע, שילבתי מגוון רחב של חומרי גלם במתכונים שונים שאני בטוח שיהיו מקור השראה למטעמי החג הקרב ובא. חג שמח.

25.01.2013 - פורסם בעיתון ישראל היום, מהדורת סוף השבוע

 
SHEMO הקונדיטוריה - יש לנו פיצוח!
צילום: איתיאל ציון.
 

 
 
SHEMO הקונדיטוריה - אין קינוחים שיכורים
צילום: איתיאל ציון.
 

עוגת קוקוס עם תמרים, צימוקים ואוכמניות:

עוגה בחושה נפלאה המשלבת בתוכה פירות יבשים שונים. החומרים מתאימים לתבנית אינגליש קייק נמוכה באורך 30 ס"מ. מומלץ להשרות את הצימוקים והאוכמניות המיובשות במים חמים כשלוש-ארבע שעות בטרם הכנסתם לתערובת העוגה, כדי שיהיו עסיסיים לאחר האפייה.

למרנג:

• 4 חלמונים מידה L
• 1/4 כוס סוכר

לתערובת:

• כוס קוקוס טחון 120) גרם)
• כף סוכר
• 2 כפות סוכר דמררה
• 2 כפות קמח מנופה
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 100 גרם חמאה מומסת
• 3 חלבונים
• 5 תמרים מסוג מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים
• 1/2 כוס צימוקים ואוכמניות מיובשות

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מקציפים את החלבונים למרנג ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת מרנג אוורירי ולבן.

בקערה מערבלים את יתרת החומרים מלבד הפירות יבשים, ומקפלים את המרנג לתערובת עד לאחידות. מוזגים לתבניות עד שני שלישים מגובהן ומפזרים את הפירות היבשים מפזרים מעט קוקוס טחון מעל ואופים כ-30 דקות מצננים ובוזקים אבקת סוכר או שבבי קוקוס טרי

חטיף פירות יבשים:

מתכון נפלא של עוגיות פריכות בעלות חיי מדף של שבועיים, שבשאר ימות השנה הן חטיף אנרגיה מצוין. אפשר להכינן הרבה לפני החג ואף לגוון בפירות היבשים ובפיצוחים.

החומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

• 3.5 כוסות קמח
• 1.5 כוס סוכר חום
• כפית קינמון
• 6 ביצים מידה L
• שקית אבקת אפייה
• כוס תאנים מיובשות חתוכות לקוביות
• כוס שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות
• 1/2 כוס קוביות משמשים מיובשים
• 1/2 כוס קוביות פפאיה מיובשת
• כוס צימוקים חתוכים לקוביות
• 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
• 1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים

מערבבים במיקסר עם בוחש גיטרה את הסוכר והביצים לתערובת אחידה ומוסיפים את הפירות. היבשים והאגוזים. מוסיפים את הקמח, הקינמון ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.

מחממים תנור ל-170 מעלות, מוזגים לתבניות עד שני שלישים מגובהן ואופים כ-30 דקות. לאחר האפייה מצננים כשעה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים בתבנית ומחזירים לתנור ב-130 מעלות לכ-10 דקות, לייבוש.
מאחסנים בכלי אטום עד כשבועיים.

עוגיות ממולאות פתוחות:

עוגיות פריכות מזולפות שהטכניקה המעניינת בהכנתן היא יצירת גומה במרכזן לאחר זילופן ומילוי בשקדים ובפיסטוקים. אם רוצים ליצור הבדלים בצורות של העוגיות אפשר להשתמש בשני סוגי פיות זילוף - חלקה ומשוננת.

לתערובת העוגיות (40-לכ עוגיות):

• 200 גרם חמאה או מחמאה
• 1/2 כוס אבקת סוכר (80 גרם)
• 1 חלבון
• 1 3/4 כוסות קמח מנופה (250 גרם)
• קורט מלח
• כפית תמצית וניל איכותית

למלית:

• 100 גרם דבש
• 100 גרם סוכר
• 100 גרם חמאה או מחמאה
• 50 גרם שקדים קלויים גרוסים
• 50 גרם פיסטוקים קלויים גרוסים

 

 

 

 

 

מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלבון, תמצית הווניל והמלח ולאחר מכן מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח ומערבלים מעט זמן, עד שמתקבל בצק חלק בלבד מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיית זילוף בקוטר שני ס"מ, ומזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עוגיות בקוטר ארבעה ס"מ. טובלים את האצבע במים ויוצרים גומה במרכז כל עוגייה ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה.

מחממים את כל חומרי המלית בסיר מלבד השקדים והפיסטוקים ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את השקדים והפיסטוקים ומערבבים עד שנעטפים בתערובת. מצננים כ-15 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את מגש העוגיות מן המקרר, ובעזרת כפית מניחים מן המלית במרכז הגומה בכל עוגייה.
אופים מייד כ-12 דקות עד שהגוון זהוב.
מאחסנים בכלי אטום כשבוע ימים.

טארט אגוזים וקפה:

לבצק הפריך
(2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 24 ס"מ):

• כוס אבקת סוכר מנופה (100 גרם)
• חבילת חמאה גדולה או מחמאה חתוכה לקוביות (200 גרם)
• 2 כוסות קמח מנופה (280 גרם)
• 2 כפות אבקת שקדים או אגוזי לוז (40 גרם)
• 1 ביצה מידה L
• כפית תמצית וניל איכותית

למלית האגוזים:

• 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
• 3/4 כוס סוכר דמררה (150 גרם)
• 4 ביצים מידה L
• 250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה
(או מכל קצפת צמחית או כוס חלב קוקוס)
• חבילת חמאה או מחמאה (100 גרם)
• כוס אגוזי מלך (120 גרם)
• כוס אגוזי פקאן או לוז (120 גרם)
• 1/2 כוס גרעיני דלעת או חמנייה
• כף ליקר קפה

מכינים את הבצק:

במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר שתיים-שלוש דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה, הווניל ומעט מהקמח ומערבלים כדקה. מעבירים למהירות לאיטית, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת השקדים ומערבלים עד לאחידות. מניילנים ומקררים חצי שעה.

מחממים תנור ל-170 מעלות, מרדדים את הבצק לעובי כ-1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות. מניחים מעליו רדיד אלומיניום ומעליו קטניות (חומוס יבש, שעועית יבשה) ואופים ב-170 מעלות כ-12 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום והקטניות ומצננים.

מכינים את המלית:

במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים סוכרים, ביצים ושמנת מתוקה. ממיסים את החמאה, מוסיפים לתערובת ומערבלים במהירות איטית-בינונית. מוסיפים את האגוזים, הגרעינים וליקר הקפה ומערבבים לאחידות.

יוצקים את המלית לתבנית הטארט ואופים ב-160 מעלות כחצי שעה, עד שהחלק העליון של הטארט מעט נסדק.

מוציאים ומצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. לאחר הצינון אפשר לצפות את הטארט בשכבת שוקולד לבן שהומס עם מעט קפה.

בתאבון וט"ו בשבט שמח לכולם : )

 

 


 


 
 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק