SHEMO הקונדיטוריה - אנרגיה חיובית

ליד הקפה של אחר הצהריים, כנשנוש קל בין הארוחות או כחטיף בריא בתיק האוכל של הזאטוטים • חטיפי אנרגיה תוצרת בית, בקלי קלות ובטעמים נפלאים

את חטיפי הבריאות מכינים בלי הרבה מאוד מאמץ והם טעימים מאוד. תמיד טוב שיש בבית צנצנת עם חטיפי בריאות בריאות - הם יכולים להיות ארוחת בוקר קלה לצד הקפה או התה, נשנוש לשים בתיק האוכל של הילדים לגן או לבית הספר, ביס קטן לפני אימון בחדר הכושר או אפילו כחטיף ביניים לשעות הערביים. הבאתי לכם שלושה מתכונים לחטיפים נפלאים, כולל אפשרויות לגיוון של כל אחד מהם.

21.06.2013 - פורסם בעיתון ישראל היום, מהדורת סוף השבוע

 
מיקי שמו
צילום: איתיאל ציון.
 

 
 
מיקי שמו
צילום: איתיאל ציון.
 

עוגיות תאנים צימוקים ואגוזי מלך:

עוגיות בעלות שלושה מרקמים שונים: בצק פריך, מלית תאנים (פירות יבשים,( ושטרויזל מעל.

את המתכון הזה אני אוהב להכין במעבד מזון ומדי פעם להחליף את הפרי הדומיננטי: אננס, משמשים, שזיפים ועוד. גם בשטרויזל הגיוון גדול: קינמון, אבקת שקדים, קמח מלא ועוד, כיד הדמיון הטובה עליכם.

לבצק הפריך (כ-20 עוגיות):

• 270 גרם קמח מנופה (1.5 כוסות)
• 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 90 גרם אבקת סוכר מנופה (3/4 כוס)
• 10 גרם סוכר וניל (1 שקית)
• 3 גרם אבקת אפייה (חצי כפית)
• קורט מלח
• 1 חלמון
• כף מים קרים

למלית:

• 300 גרם תאנים מיובשות קצוצות לקוביות (2 כוסות)
• 200 גרם צימוקים (1.5 כוסות)
• 180 גרם דבש (1/2 כוס)
• 50 גרם אגוזי מלך (1/2 כוס)
• גרידה מחצי לימון
• 2 גרם קינמון טחון (1/2 כפית)
• 3 כפות מיץ תפוזים
• 3 כפות ברנדי
• כף מיץ לימון
• כפית תמצית וניל איכותית

לשטרויזל:

• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 100 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס)
• 100 גרם קמח מנופה (3/4 כוס)
• 90 גרם אבקת שקדים ללא קליפה (כוס)
• אבקת סוכר לקישוט

מחממים תנור ל-180 מעלות. מתחילם בבצק הפריך: במעבד מזון מערבלים את הקמח, קוביות החמאה, אבקת הסוכר, סוכר הווניל, אבקת האפייה והמלח עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את החלמון והמים ומערבלים עוד כחצי דקה עד שמתקבל בצק אחיד. מניילנים ומשאירים כעשר דקות על שולחן העבודה. מרדדים למלבן במידות 20X30 ובעובי חצי ס"מ, דוקרים במזלג ואופים כ-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים.

במעבד מזון מערבבים את כל החומרים למעט הנוזלים כשתי דקות עד שהתערובת חלקה כמו משחה. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה ומערבבים כדקה נוספת, עד לקבלת מלית אחידה ונוחה למריחה.

במעבד מזון מערבבים את כל חומרי השטרויזל בכמה פולסים, עד לקבלת תערובת פירורית. מורחים את המלית בשכבה אחידה על גבי הבצק הפריך האפוי, מפזרים את השטרויזל מעל המלית בשכבה אחידה ואופים 15-12 דקות עד שהשטרויזל מקבל גוון זהוב. מצננים היטב, בוזקים אבקת סוכר, פורסים לקוביות בגודל 4 סמ"ר ומאחסנים בכלי אטום עד כעשרה ימים.

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס:

תמיד תוכלו לרענן את המתכון הזה, ולהחליף את סוגי האגוזים, הגרעינים, השוקולד והפירות היבשים.

החומרים (כ-35 עוגיות):

• 120 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס)
• 150 גרם שמן קנולה (3/4 כוס)
• קורט מלח
• כפית תמצית וניל איכותית
• 90 גרם דבש (1/4 כוס)
• 350 גרם שיבולת שועל עבה, קלויה
• 75 גרם חמוציות (1/2 כוס)
• 70 גרם גרעיני דלעת (1/2 כוס)
• 50 גרם אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס (1/2 כוס)
• 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר קצוץ (1/2 כוס)
• 1 חלבון

מחממים תנור ל-180 מעלות. מביאים לרתיחה את הסוכר, השמן, המלח, תמצית הווניל והדבש. מורידים מהאש ומצננים. מערבבים בקערה את שאר החומרים: שיבולת שועל, חמוציות, גרעיני דלעת ואגוזי לוז ומעבירים לתערובת הסוכר מערבבים את הכל לתערובת אחידה ומוסיפים את השוקולד צ'יפס והחלבון. מוזגים לתבנית בגודל 20X30 עם מסגרת בגובה 3.5 ס"מ (העוגיות צריכות להיות בגובה שני ס"מ בערך).

אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים וחותכים למלבנים שווים בגודלם (מומלץ להכניס למקפיא לחצי שעה לפני החיתוך).

 

קוביות מרציפן אפוי בניחוח הדרים:

את העוגיות האלה תוכלו להכין עם פירות שונים שתמיד יאפשרו לכם לגוון ובעיקר לרענן, אני אפילו אוהב להכין מהם עוגות לפיקניק ולטיולים. אם אינכם אוהבים את טעמה של הפסיפלורה, תוכלו להחליף במיץ תפוזים. הטכניקה היא אפייה בשני שלבים: הבצק לבד ואחר כך הכל יחד.

לבצק הפריך:

• 300 גרם חמאה רכה
• 150 גרם סוכר חום (3/4 כוס)
• קורט מלח
• 420 גרם קמח מנופה (3 כוסות)
• 5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)

למרציפן:

• 500 גרם מרציפן 50% שקדים לפחות
• 100 גרם מיץ פסיפלורה סחוט טרי (1/2 כוס)
• 20 גרם מיץ לימון טרי (2 כפות)
• גרידה מחצי תפוז
• 60 גרם אבקת סוכר מנופה לקישוט (1/2 כוס)

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה כשתי דקות את החמאה, הסוכר והמלח. מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחד, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה לערבוב קצר, עד שמתקבל בצק. מניילנים ומקררים כחצי שעה. מרדדים את הבצק לעובי ס"מ, דוקרים במזלג ואופים כ-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב בהיר.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית שלוש-ארבע דקות את כל חומרי המרציפן עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר ס"מ, ומזלפים בצורה חופשית על הבצק האפוי. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים כ-15 דקות נוספות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים, בוזקים אבקת סוכר, פורסים לקוביות ומאחסנים עד חמישה ימים בכלי אטום.

בתאבון!

 

 


 
 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק