מתאים לכ- 40 אוזני המן
עם כל הכבוד להמצאות וחידושים זאת עדיין העוגייה המבוקשת ביותר בפורים. אני משלב בבצק אבקת סוכר, וכך הוא יוצא נימוח ונמס בפה, ואני גם מקפיד על כמות נדיבה של מלית
מכינים את המלית
מחממים חלב עם חמאה, דבש וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים ומערבבים כדקה
מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות
מכינים את הבצק
מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2-3 דקות לישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה
ממלאים, מעצבים ואופים
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים. מניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ
אופים כ-15 דקות עד הזהבה
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע