מחממים תנור ל- 170C .
1. מביאים לרתיחה – סוכר דמררה,סוכר,דבש,חמאה,מיץ תפוזים .
2. מערבבים בקערת ערבוב את כל יתרת החומרים שיבולת שועל עבה + דקה,צימוקים,חמוציות,גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה.
3. ומעבירים את ה- שיבולת שועל עבה + דקה,צימוקים,חמוציות,גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה
לתערובת של ה- סוכר דמררה,סוכר,דבש,חמאה,מיץ תפוזים , שרתחה ומערבבים את הכל לתערובת
אחידה כך שכל החומרים מהתערובת השנייה "נבלעו" / "נעטפו" מהתערובת החמה(הראשונה).
4. מוזגים לתבנית במידות 20:30 עם מסגרת גובה – 1/2 3 ס"מ (התערובת מגיעה עד למחצית הגובה).
5. אופים עד כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.
6. מצננים וחותכים ל 20 מלבנים שווים (מומלץ להכניס למקפיא לחצי שעה בטרם החיתוך).
הערה:
בשולי התבנית (כ- ס"מ היקפי) הגוון של התערובת בשולי תבנית האפייה הוא זהוב יותר וכשהתערובת מתקררת הוא נהפך מעט יותר פריך !
טיפים
גיוון:
ניתן לשלב סוגי פירות יבשים שונים כגון : פפאיה,אננס,מנגו,קיווי,תאנים וכו' .