מתאים ל לתבנית בגודל 20X30 ס"מ
שאני חושב על חורף אני חושב על הקוביות ריבה עם קוקוס, אני החלטתי מעט לשדרג אותן ולהוסיף שוקולד מריר, קליפות הדרים ובמקום הריבה האדומה הקלאסית לשים ריבת תפוזים שנותנת עסיסיות ורובד נוסף של טעם כך שלחיתוכיות יש ניחוח הדרי, לאחר שהכנו אותן כל מה שנשאר לנו זה להכין כוס תה ולהנות מהטעמים.
מכינים בצק פריך: שמים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים חלמונים, קורט מלח ותמצית וניל ומערבלים כ-1/2 דקה עד שהם נטמעים בתערובת.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים מרנג קוקוס: מקציפים חלבונים עם קורט מלח בקערה אחרת עד שמתחיל להיווצר קצף רך ולבן. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים כ-5 דקות לקצף יציב. מוסיפים קוקוס, גרידת לימון וסוכר וניל ומקפלים לקצף בעזרת מרית עד שהם נטמעים.
מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
אופים את הבצק אפייה חלקית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20X30 ס"מ ועובי עד 1 ס"מ,. מסדרים את הבצק בתבנית.
אופים 12-10 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.
מרכיבים, אופים שוב וחותכים: מורחים שכבה של ריבת תפוזים ומפזרים מעל שוקולד מגורר בשכבה אחידה. מורחים מעל את מרנג הקוקוס ומיישרים.
אופים כ- 15 דקות עד שהמרנג מזהיב ונסדק מעט. מצננים שעה לפחות לפני החיתוך.
מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים בעזרת סכין ארוך ומשונן.
שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר עד 10 ימים.
טיפים
איך מגררים שוקולד בקלות בלי שיימס בידיים? שוברים את השוקולד ומכניסים למקפיא ל-15 דקות. שמים במעבד מזון ומערבלים בפולסים עד לקבלת פירורים בגודל הרצוי.