מכינים את הריבת תותים:
מבשלים את הסוכר יחד עם התותים למשך כ- 30 דקות בסיר רחב ונמוך, מסירים את הקצף שמצטבר במהלך הבישול על פני הריבה, מוסיפים את המיץ לימון, מערבבים וממשיכים לבשל למשך 5-10 דקות נוספות עד שהריבה מסמיכה, מצננים היטב, מעבירים לשק זילוף עם צנתר וממלאים את הסופגניות.
מכינים את הציפוי מרשמלו: יוצקים לקערה את המים הקרים יחד עם האבקת ג'לטין ומערבבים לאחידות
במעבד מזון טוחנים את התותים עד לקבלת מחית חלקה.
בסיר מחממים את הסוכר, חצי מכמות הדבש וחצי מכמות התותים הטחונים עד שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת מעט סמיכה.
מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את תערובת הג'לטין (במידה והיא התקשתה מחממים מעט (מספר שניות) במיקרוגל), שאר הדבש ואת יתרת התותים ומקציפים למשך כ- 10 דקות עד לקבלת תערובת קרה, תפוחה ויציבה.
מצפים את הסופגניות ומגישים.