מתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ.
עוגת גבינה אפויה שלא מצריכה תהליך הכנה מורכב, בעלת מרקם נימוח ומאוד עדין שאותה אני אוהב יום-יומיים לאחר הוצאתה מן התנור. אני אוהב להכניסה למקרר בכך היא מתייצבת ומשתבחת בטעמיה. ניתן לשלב "פרי הדר" כלימון, תפוז, ליים וכו'.
הטכניקה של אפיית העוגה מאוד מעניינת ושונה מאוד משאר עוגות הגבינה האחרות.
מחממים תנור ל- c150.
מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 19-20 ס"מ ומהדקים. שומרים במקפיא.
מכינים את המלית: מערבלים את כל המצרכים: גבינה לבנה עם שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג, ביצה וגרידת תפוז/לימון בקערת ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הבסיס.
אופים למשך שעה-שעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכזה.
מצננים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
שומרים במקרר עד שבוע ימים.
טיפים
גיוונים:
ניתן לשלב ציפוי יוגורט ואבקת סוכר.
ניתן לשלב פירות טריים מעל העוגה. רצוי פירות אדומים מעט חמצמצים ומפדרים אבקת סוכר.
תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות.
ניתן להניח פירות כמשמש, אפרסק חצויים בתחתית, למזוג את המלית ולאפות יחדיו.
טיפ:
מומלץ לצנן את העוגה לאחר האפייה ולעטוף בניילון נצמד (כשהעוגה בתבנית שלה), להכניס למקרר ל-24 שעות ורק לפני הגשתה לפזר את הפירות הטריים ומעט אבקת סוכר- הטעם שיתקבל והמרקם הנפלא יגרמו לנו לגאווה גדולה.