המתכון מתאים ל- 3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.
עוגת שמרים הונגרית, שמורכבת מכדורי בצק מצופים באגוזים וסוכר.
מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת המיקסר שמים את השמרים והסוכר יחד עם החלב הפושר. מוסיפים את הקמח, ביצים וחמאה ולשים למשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
מעבירים את את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך 30 דקה עד שהבצק מגדיל אצ נפחו ב- 50%.
מכינים את תערובת האגוזים: מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו, למעט החמאה המומסת.
מעצבים, מתפיחים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 1 ס"מ וקורצים עיגולים בוקטר 4 ס"מ. טובלים כל עיגול בחמאה המומסת ומיד לאחר מכן בתערובת האגוזים, מסדרים בתבניות שכבת אחת של עיגולים במרווחים של 1/2 ס"מ ומעליה שכבה נוספת של עיגולים.
מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
מחממים תנור לחום 170 מעלות.
אופים כ- 35 דקות עד להזהבה.
מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
טיפים
גיוון: במקום אגוזים משתמשים בשקדים.