עוגת תפוחי עץ עם קרם וניל וקרוקנט משובח, טיפה מורכב להכנה אך שווה את כל המאמץ, בעוגה זו יש מספר שלבים להכנה שחשוב לעקוב אחרי כל אחד מהם וכך תצא עוגה חגיגית, טעימה ויוצאת מן הכלל.
בצק פריך לקלתית:
במיקסר בעזרת "בוחש הגיטרה" מערבלים את הקמח והסוכר עד אחידות , מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלב הקר ולשים עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל15 דק'.
מוציאים מן המקרר ,מרדדים לעובי עד 1/2 ס"מ ומכניסים לתבנית הפאי ומכניסים למקרר שוב לשעה לפחות.
תפוחי עץ:
במחבת ממיסים את החמאה. "מוסיפים את התפוחים ו"מקפיצים" מעט. מוסיפים את הסוכר וממשיכים "להקפיץ" עד שהתפוחים מזהיבים מעט.
מסננים ומצננים.
קרוקנט שיבולת שועל:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
הערה: חשוב לקלות את השיבולת שועל במחבת/ תנור, לצנן ואז להכין את הקרוקנט.
אופן הרכבת העוגה לאחר שכל השלבים קרים:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מרדדים את הקלתית לעובי של 3 מ"מ ומניחים בתבנית טארט מלבנית.
מניחים מעל את תערובת התפוחים המבושלים.
מכסים את שכבת התפוחים בקרוקנט שיבולת שועל.
מכניסים לתנור לכ – 25 דקות לתבנית פאי מוארכת במידה: 25*7.5, גובה: 2.5 ס"מ.