מכינים את הבצק:
מערבלים בעזרת "וו גיטרה" את הקמח והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עוד כחצי דקה.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למחצית השעה.
מרדדים את הבצק:
מוציאים מן המקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים לתבנית בקוטר 32 ס"מ.
אופים "אפיה עיוורת":
מניחים משקולת על הבצק ואופים כ-12 דק' ב- c170. עד להזהבה קלה של דפנות הבצק העליונות.
מכינים אנטי פסטי חצילים:
מניחים את פרוסות החציל על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים את החצילים במעט שמן זית, ואופים את החציל 20-25 דקות עד להזהבה קלה.
מכינים את הבלילה:
מערבלים (טורפים) שמנת מתוקה, ביצים, ומלח עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, את הפטה עיזים והקשקבל.
מרכיבים את הקיש ואופים:
מחממים תנור לc170.
מניחים בתחתית הבצק הפריך את פרוסות גבינת הפרומעז מעליהן עגבניות ואת פרוסות החצילים. שופכים את המלית ואופים כ- 40 דק' עד להזהבה קלה ומגישים.
טיפים
מטרת החומץ בבצק הפריך היא לתת אלסטיות לבצק ולמנוע "השחרה" בזמן שהבצק נח במקרר.