מתאים ל- 2 כיכרות לחם
לחם המכיל פירות יבשים, סובין, שיבולת שועל וקמח מלא, מבחינתי זה כל מה שאני צריך על מנת שיהיה לי את הלחם המושלם בבית
בקערה מערבבים את החלב, מים פושרים, שמרים ודבש
במיקסר עם "וו לישה" מערבבים במהירות איטית את הקמח המלא, "קמח לחם", סובין ושיבולת שועל והמלח. מוסיפים את הקערה עם השמרים והנוזלים ולשים כ- 3 דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד כ- 5 דקות, מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים את כול הפירות היבשים עד שמתפזרים היטב בבצק
מעבירים לקערה מכסים ומתפיחים כשעתיים בטמפ' המטבח. הבצק יכפיל את נפחו
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד מהם כדור ומשאירים כ- 15 דק' על שולחן העבודה מכוסה במגבת מטבח, לאחר מכן בעזרת סכין חדה מסמנים על הבצק את הסימן איקס, ומפזרים מעט קמח
מתפיחים כשעה
מחממים את התנור ל- 200 מעלות מכניסים תבנית עם הלחם ותבנית נוספת בתחתית עם כוס מים חמים, ואופים כ- 45 דק' עד שהלחם מעט שחום ויציב
מצננים היטב בגמר האפייה לפני שפורסים את הלחם