מתאים לכ- 10 פלוטים
פלוט הוא לחם צר וארוך המזכיר בגט אם כי הוא דק יותר ומרקמו דחוס יותר. הגרסה הזו משלבת טאפנד תוצרת בית מזיתי קלמטה ותימין, אבל גם טאפנד קנוי יעשה את העבודה. ניתן להכין את הבצק יום-יומיים מראש ולשמור במקרר עד לעיצוב, התפחה שנייה ואפייה
מכינים את הטאפנד
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה במרקם מעט גס. מאחסנים בכלי אטום במקרר עד שבוע
מכינים את הבצק
מערבלים קמח ומים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומשהים כ-30 דקות. מוסיפים שמרים ולשים עוד 7-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים טאפנד ומלח ולשים עוד כ-2 דקות.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה ורבע עד להכפלת הנפח.
מעצבים, מתפיחים שוב ואופים
מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-10 חלקים שווים במשקל גרם 170 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס"מ.
מניחים את הפלוטים בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
מחממים תנור ל-220 מעלות.
אופים כ-15 דקות עד הזהבה עמוקה.
מגישים חם או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.