מתכון נפלא לט"ו בשבט וכל ימות השנה היכול לשמש כחטיף אנרגיה מצוין וזמין. אתם יכולים להכינו הרבה לפני החג ואף להעשיר אותו בפירות יבשים ופיצוחים שאתם מעדיפים. הכנתו מצריכה 2 אפיות: אפיה עיקרית וייבוש קל
מכינים את הבצק
מערבבים במיקסר עם בוחש גיטרה את הסוכר והביצים עד לתערובת אחידה, מוסיפים את הפירות היבשים החתוכים:תאנים,שיזפים,משמשים,פפאיה,צימוקים,אגוזים ופיסטוקים עד שנבלעים היטב בתערובת ולבסוף את הקמח, קינמון ואבקת אפייה
מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים
מוזגים לתבנית, אינגליש קייק מספר 3 עד 2/3 גובה,ואופים כ 30 דקות ב 170 מעלות.לאחר אפייה דואגים לצנן במטבח כשעה ולפרוס לפרוסות דקות בעובי של חצי ס"מ ולאחר מכן לסדר על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ולהחזיר לתנור לחום 130 מעלות כ 9-10 דקות זמן אפייה
מאחסנים בכלי אטום עד כשבועיים ימים