מכנים את הרולדה:
מחממים תנור לחום 200 מעלות, מקציפים את הביצים עם הסוכר, המלח ותמצית הוניל לקציפה, יציבה ובהירה כ 7-8 דקות. מוסיפים את הקמח התופח תוך כדי ערבול במהירות איטית, לבסוף מוסיפים את השמן. בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה, אותה משטחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ- 7 דקות עד להזהבה קלה.
מכינים את הקצפת:
מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה, מורחים את הקצפת על גבי הרולדה האפויה 0משאירים מעט רולדה למריחה על גבי הרולדה).
מפזרים את הפירות ומגלגלים לצורת רולדה, מורחים מסביב שכבה דקה של קצפת ומקפיאים כשעתיים- שלוש.
טיפים
במידה ובא לכם לגוון ניתן להכין רולדת מוקה: מחליפים 2 כפות קמח תופח ב- 2 כפות קקאו, והקצפת מורידים את האינסטנט ומוסיפים כפית נס קפה נמס.
ניתן להכין לרולדה גם ציפוי שוקולד, אך לא חובה: מביאים לרתיחה חצי כוס שמנת מתוקה ויוצקים על 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות, ממתינים כדקה ומערבבים עד לתערובת אחידה, מצננים לטמפ' החדר ויוצקים על העוגה.