מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית – איטית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מכינים את המלית: מערבבים סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית (ללא החמאה).
מכינים את השטרוייזל: מערבבים בידיים את חומרי השטרוייזל רק עד לקבלת תערובת פירורית (נזהרים לא ללוש יותר מדי כדי שלא ייווצר בצק אחיד).
מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X35 ס"מ ובעובי של עד כ-1/2 ס"מ. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את המלית.
מגלגלים מ-2 הצדדים של המלבן ויוצרים 2 גלילים מחוברים בתחתיתם כמו ספר תורה.
מניחים בתבנית משומנת, מברישים בביצה ומפזרים מעל את ה"שטרוייזל". מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה ורבע.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים כ-35 דקות עד להזהבה
מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
טיפים
זמן התפיחה של העוגה הזו יחסית ארוך והינו שעה ורבע ! עקב המבנה והמלית שלה !
יש להבריש את העוגה בביצה ואז לפזר את "השטרוייזל" כדי שיישאר חלק אינטגרלי.