אנחנו

קונדיטורית SHEMO היא עסק משפחתי אשר הוקם כמאפיה חיפאית בשנת 1992, על ידי איציק ורותי שמו. החנות הראשונה זכתה להצלחה גדולה עם פתיחתה, וכבשה את ליבו של הדור השני במשפחה שהחליט להצטרף לעסק המשפחתי ולקחת את החזון קדימה.

מסורת של טעם טוב

את הרשת מוביל כיום השף קונדיטור מיקי שמו והיא מונה תשעה סניפים הפרושים בצפון הארץ ומרכזה: שלושה סניפים בתל-אביב (רמת אביב, שכונת בבלי ושכונת תל ברוך צפון), שני סניפים בחיפה (שכונת נווה שאנן וציר מוריה שבכרמל), שני סניפים בקריות (קרית חיים וקרית מוצקין), סניף ברמת השרון (רח’ אוסישקין) וסניף בכפר סבא.

שילובי הטעמים המסורתיים, ניחוחות של בית לצד דיוק אירופאי והתמחות באומנות האפייה הצרפתית מייחדים את מיקי כשף קונדיטור ואת רשת הקונדיטוריות שלנו לכדי ההצלחה שהיא היום. לאחר שנים רבות בהן למד באירופה ובמהלכן ינק את רזי הקונדיטוריה הצרפתית, הצליח מיקי לפצח את סוד הקונדיטוריה הישראלית ותוך כך לעצב ולהגדיר את ה”אני מאמין” הקולינרי של הרשת אשר בא לידי ביטוי במגוון המוצרים המשווק ונמכר בקונדיטוריות: עוגת גבינה אפויה וביתית לצד ״מילפיי״ צרפתי, עוגת שמרים פרג מסורתית וגם עוגת ״סנט אונורה״ יוקרתית, עוגיות כעכים לצד עוגיות ״מקרון״ צבעוניות.

אנו שמחים לארח אתכם באתר הרשמי של רשת SHEMO, המציע לכם ליהנות מהידע, והניסיון שצברנו במהלך השנים, לצד מבחר טיפים לאפייה, מתכוני בוטיק משופרים, עדכונים שוטפים אודות הפעילות, וכמובן - הצצה לעולם העשיר והממכר של תרבות האפייה והקונדיטוריה.

שף קונדיטור מיקי שמו

מיקי, 45, נשוי בשנית + 3, מספר כי מאז ומעולם ידע כי בבגרותו יעסוק בתחום המצריך יצירתיות. את אהבת האוכל והבישול ספג עוד מילדות בבית אימו. בסופו של דבר, האווירה והאהבה למטבח היא שהכריעה את עתידו.

כבר בתור ילד ידעתי שאני הולך להישאר במטבח של אמא לנצח", הוא מתבדח. "אני זוכר את הניחוחות של עוגיות האגוזים והאורז המסורתיות, שעד היום אנחנו מוכרים ברשת, והניחוח הפריך והמתוק מתחבר אצלי עם זיכרונות הילדות מחיפה. הייתה לי ילדות מאושרת, שבה חינכו אותנו על ערכים טובים, כשהכנסת אורחים הייתה ערך ממדרגה ראשונה – אצלנו כמובן היה זה רק תירוץ בשביל להפשיל שרוולים ולצאת למסע אפייה חדש. אוכל היה הממלכה של אימי, ואיזו ממלכה ! הבית סבב סביב המטבח, שתמיד עלו ממנו ריחות נעימים של תבשילים, מאפים ומרקחות. גם אבי לא טמן את ידו בצלחת והתמחה בשורה של סלטים תוצרת בית, ובראשם ממרח חומוס משובח. האוכל תמיד היה בשפע ומקור לאושר גדול לכל בני הבית. עד היום בכל אירוע של המשפחה המורחבת, אמי היא המבשלת, ובעיקר האופה הראשית.״

במקביל להובלת רשת הקונדיטוריות המשפחתית, מופיע מיקי בתכניות טלוויזיה שונות ומפרסם ספרי אפייה ובישול. את דרכו הטלוויזיונית החל בתכנית הטלוויזיה של אודטה בערוץ 10 (2003) ומאז המשיך להופיע ולככב על המסכים במספר תכניות אפיה משלו בערוץ האוכל ובערוץ 10 בהן “אופה מהלב”, “מיקי שמו עושה בית ספר” ו”מיקי נטו” כמו גם בפרויקט הטלוויזיוני “מתכון בטוח” (ערוץ 2) ועוד. בין ספריו “מיקי שמו - המיטב”, “שבתות וחגים” ו”אוצר העוגיות״.