גם אתם יכולים

אצבעות פלורנטין

מתאים לתבנית אפייה בגודל 37 על 45 ס"מ., סה"כ כ- 40 אצבעות פלורנטין

הדפיסו

הפלורנטין המקוריות הן עוגיות תחרה די מסובכות להכנה. כאן לקחתי את המרכיבים המסורתיים של הפלורנטין והכנתי מהן עוגיות עם שתי שכבות - בסיס פריך וציפוי. חשוב לאפות את העוגיות רק עד להזהבה קלה, כדי שיהיו פריכות ולא קשות מדי.

המצרכים
רשימת חומרים לבצק הפריך
חמאה רכה
200 גרם
אבקת סוכר
100 גרם
ביצה
מידה L
קמח לבן מנופה
400 גרם
אבקת אפייה
5 גרם
לציפוי
סוכר
300 גרם
דבש
50 גרם
שמנת מתוקה
250 מ"ל
חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם
שקדים מולבנים פרוסים
180 גרם
קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס
200 גרם
הוראות הכנה

אופן הכנה:

מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומחצית מכמות הקמח ומערבלים כ-1/2 דקה במהירות איטית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת אפייה, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה

 מחממים תנור ל-170 מעלות

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית

 אופים כ-12 דקות עד להזהבה קלה

 בינתיים מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה סוכר, דבש, שמנת וחמאה בסיר ומבשלים כ-3 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים וקליפות הדרים ומערבבים

 מצפים ואופים שוב: יוצקים את הציפוי על גבי הבסיס ומשטחים

 אופים כ-18 דקות עד להזהבה קלה

 מצננים היטב ופורסים למלבנים בגודל 3 ס”מ,על 10 ס”מ. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים