גם אתם יכולים

חטיפי אנרגיה עם פירות יבשים

מתאים לתבנית 20 על 30 ס"מ

הדפיסו

חטיפי שיבולת שועל מהווים עבורנו ארוחת בוקר קלה או זריקת אנרגיה לפני אימון כושר, בכל ימות השנה. לכבוד ט"ו בשבט העשרתי אותם במגוון פירות מיובשים

המצרכים
חמאה חתוכה לקוביות
125 גרם
סוכר חום בהיר
1/2 כוס
סוכר לבן
1/3 כוס
דבש
2 1/2 כפות
מיץ תפוזים
1/3 כוס
שיבולת שועל שלמה
2 כוסות
שיבולת שועל דקה
1 3/4 כוסות
פירות יבשים שונים: פפאיה, אננס, מנגו, קיווי קצוצים גס
1 כוס
גרעיני דלעת
1/2 כוס
גרעיני חמניות
1/2 כוס
הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20*30 ס”מ בנייר אפייה.
מחממים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן, דבש ומיץ תפוזים בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה

בקערה נפרדת מערבבים שיבולת שועל שלמה ודקה, צימוקים, חמוציות, גרעיני דלעת וחמנייה.
מוסיפים לתערובת החמאה ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת ומחליקים

אופים 20-15 דקות, עד להזהבה והתייצבות

מצננים היטב וחותכים למלבנים בגודל 3*10 ס”מ

שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד חודש