
חלה עגולה וטעימה להפליא, בעלת מרקם רך בזכות השמן, טריותה נמשכת טוב יותר
המצרכים
הוראות הכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים
שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, ביצים ושמן קנולה ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק תפח ב-50% מנפחו
מעצבים, מתפיחים שוב ואופים
מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-2 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 40 ס"מ. יוצרים שבלול מכל גליל, מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מברישים את החלות בביצה ומפזרים שקדים.
אופים כ-30 דקות עד הזהבה עמוקה