גם אתם יכולים

טארט אגסים

מתאים לקוטר 24

הדפיסו

טארט על בסיס בצק פריך, קרם שקדים ואגסים אפויים. אני אוהב להשתמש באגסים שלמים מסוג ספדונה הירוקים והעסיסיים (במידה ואין את הסוג הזה, ניתן להשתמש בסוג אחר).

המצרכים
אגסים קלופים
8 אגסים בינוניים או 6 גדולים
מים
(1/3 4 כוסות)1 ליטר
סוכר
200 גרם (1 כוס)
מקל וניל חצוי לאורכו
1 יחידה
מצרכים לקלתית:
חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם
סוכר
50 גרם (1/4 כוס)
ביצה
1 יחידה
קמח
210 גרם (1/2 1 כוסות)
אבקת אפייה
1/2 כפית
מצרכים לקרם שקדים:
חמאה רכה
150 גרם
סוכר
150 גרם (3/4 כוס)
ביצים
2 יחידות
שקדים טחונים
150 גרם (1/2 1 כוסות)
קורנפלור
1 כף
רום לבן/ תמצית וניל
1 כפית
לקישוט:
שקדים פרוסים
הוראות הכנה

מכינים את האגסים: בסיר מביאים לרתיחה את האגסים עם כל החומרים יחדיו, מצננים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).

מכינים את הקלתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את הביצה ורבע מכמות הקמח ומערבלים למשך 30 שניות,מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ. מרפדים את התבנית והשוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מכינים את הקרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים כ- 2 דקות. מוסיפים את השקדים והקורנפלור וממשיכים לערבל במהירות איטית- בינונית עד שנבלעים בתערובת, מוסיפים את הרום או תמצית הווניל ומערבלים כדקה לתערובת אחידה.

מרכיבים ואופים את העוגה: יוצקים את הקרם על הקלתית, מסננים את האגסים, מייבשים היטב ומסדרים בתוך הקרם במרווחים זהים, מעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום 170 מעלות.

מפזרים מעל על שולי העוגה שקדים מולבנים פרוסים, אופים למשך 25-30 דקות, רק עד להזהבת דפנות הטארט (הוא מתייצב אחר כך במקרר), מצננים היטב.

ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

טיפים

מומלץ לחתוך וליישר מעט את החלק התחתון של האגסים בגמר הקילוף, כדי שימדו יציבים.