גם אתם יכולים

טארט מסקרפונה קפה ושוקולד חלב

מתאים לתבנית מלבנית 27*8 ס"מ

הדפיסו
המצרכים
חומרים לקלתית:
חמאה קרה
50 גרם
קמח
140 גרם (1 כוס)
סוכר
50 גרם (1/4 כוס)
ביצים
1 ביצה + 1 חלמון
חומרים לקרם קפה ושוקולד חלב:
חלב
120 מ"ל (1/2 כוס)
שמנת מתוקה
(1/2 כוס)120 מ״ל
פולי קפה קלויים (לא חובה)
50 גרם
ס קפה מגורען
1 כף (או 2 כפות, אם לא משתמשים בפולי קקאו)
שוקולד חלב
200 גרם
ג'לטין
1/2 שקית (7 גרם)
מים
5 כפות
חומרים לקרם גבינה
שמנת מתוקה
250 מ״ל (1 מיכל)
גבינת מסקרפונה
250 גרם
סוכר
50 גרם (1/4 כוס)
תמצית וניל איכותית
1/2 כפית
לקישוט:
אבקת קקאו
הוראות הכנה

אופן הכנת הקלתית:

במעבד מזון מערבבים חמאה קרה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים קצר. מוסיפים את החלמון והביצה ומעבדים עד קבלת כדור בצק.

מרדדים את הבצק למלבן בעובי של עד 1/2 ס”מ ובגודל 13X 35 ס”מ, מרפדים בבצק את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על גבי שולי התבנית כדי להסיר את העודפים. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות, אופים כ- 15 דקות עד להזהבה קלה.

הכנת הקרם קפה והשוקולד חלב:

משרים את הג’לטין במים מתחילת הכנת הקרם, ולבסוף מוסיפים לתערובת החמה:

מביאים לרתיחה את החלב, שמנת, פולי קפה וקפה נמס.

מסננים היישר לקערת השוקולד חלב, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מצננים כ-30 דק’ ומוזגים היישר לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 3 שעות להתייצבות.

הכנת קרם הגבינה:

מערבלים את כל החומרים בעזרת “וו גיטרה” רק עד לקבלת קרם אחיד.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים עיגולים על גבי הקרם קפה, מקשטים במעט אבקת קקאו.

ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

טיפים

ניתן לגרד גל גבי פומפייה/ מיקרופליין מטבע שוקולד חלב היישר על העיגולים המזולפים של הקרם גבינת מסקרפונה.