גם אתם יכולים

טארט פירות העונה

מתאים ל- 2 תבניות באורך 28X9 ס"מ

הדפיסו

טארט על בסיס בצק פריך, קרם שקדים ופירות העונה טריים. אני אוהב להשתמש במגוון רחב של פירות גם בגלל הטעמים וגם בגלל הצבעוניות, חשוב מאוד לזגג את העוגה.

המצרכים
מצרכים לקלתית:
חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם
סוכר
50 גרם (1/4 כוס)
ביצה
1 יחידה
קמח
210 גרם (1 1/2 כוס)
אבקת אפייה
1/2 כפית
מצרכים לקרם שקדים:
חמאה רכה
150 גרם
סוכר
150 גרם (3/4 כוס)
ביצים
2 יחידות
שקדים טחונים
150 גרם (1 1/2 כוסות)
קורנפלור
1 כף
רום לבן/ תמצית וניל
1 כפית
מצרכים לקצפת וניל:
שמנת מתוקה
250 מ"ל (1 מיכל)
אינסטנט פודינג וניל
1 כף
לקישוט:
מגוון פירות העונה
לזיגוג:
ריבת מישמש חלקה
2 כפות
הוראות הכנה

מכינים את הקלתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את הביצה ורבע מכמות הקמח ומערבלים למשך 30 שניות,מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לשני מלבנים באורך 30 ס”מ וברוחב 11 ס”מ. מרפדים את התבנית והשוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מכינים את הקרם שקדים ואופים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים כ- 2 דקות. מוסיפים את השקדים והקורנפלור וממשיכים לערבל במהירות איטית- בינונית עד שנבלעים בתערובת, מוסיפים את הרום או תמצית הווניל ומערבלים כדקה לתערובת אחידה.

יוצקים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום 170 מעלות.

אופים כ- 20 דקות עד להזהבה, מצננים היטב.

מצפים ומזגגים: מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה, מורחים את הטארט בקצפת וניל.

חותכים את הפירות לנתחים גדולים ויפים ומסדרים על הקצפתץ

מחממים מעט את הריבה עם 2-3 כפות מים בסיר קטן תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה.

ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.