גם אתם יכולים

כוסיות מוס שוקולד

.מתאים ל- 6 כוסיות, 50 מ"ל לכוסית

הדפיסו
המצרכים
חומרים למוס שוקולד מריר:
שמנת מתוקה
1 מיכל
שוקולד מריר
50 גרם
שוקולד חלב
50 גרם
חומרים למוס שוקולד לבן:
שמנת מתוקה
3/4 מיכל
שוקולד לבן
75 גרם
חומרים לציפוי:
שוקולד מריר
100 גרם
שמנת מתוקה
1/2 מיכל
לציפוי
פניני קרנץ׳
הוראות הכנה

מכינים את המוס שוקולד מריר: מחממים 1/2 מכמות השמנת המתוקה עד סמוך לרתיחה, שופכים על גבי השוקולד המריר והחלב שבקערה נפרדת ומשהים 2 דקות, מערבבים עם לקקן עד הומוגניות, ומקררים לטמפרטורת החדר.

מקציפים שמנת מתוקה מהמקרר לקציפה רכה ולא יציבה, מקפלים את התערובת ההומוגנית של השוקולד  עם השמנת שהקצפנו ויוצרים מוס חלק, מוזגים לכוסיות עד ל- 1/2 גובה ומכניסים למקרר.

מכינים את המוס שוקולד לבן: חוזרים על אותה פעולה כמו בשוקולד מריר, מוציאים את הכוסיות מהמקרר ומוזגים כמעט עד הסוף ומחזירים למקרר. 

מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת מתוקה עד לרתיחה, שוברים את השוקולד המריר לתוך קערה, ושופכים מעליו את השמנת המתוקה המורתחת, משהים 2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מקררים לטמפרטורת החדר.

מצפים, מקשטים ומגישים: מוציאים את הכוסיות מהמקרר ויוצקים מעליהן את הציפוי בשכבה דקה, מפזרים מעל פניני קרנץ ומגישים.