גם אתם יכולים

לחם אגוזים

מתאים ל- 2 כיכרות לחם

הדפיסו

לחם מאוד מאוזן המתאים להכנת כריכים/ מנות פתיחה ובכלל לצד ארוחת בוקר או ערב.
השילוב של תערובת קמח מלא וקמח לחם יוצרת טקסטורה קלילה יותר וטעם המתאים לכל.

המצרכים
מים פושרים
3 כוסות
שמרים טריים
25 גרם
קמח מלא
1 כוס
קמח לחם
5 1/2 כוסות
מלח
1 1/2 כפיות
אגוזי מלך שבורים גס
1 כוס
הוראות הכנה

במיקסר עם “וו לישה” מערבבים את הקמח המלא, קמח לחם והמים למשך 2-3 דקות במהירות איטית ומשאירים בקערה מכוסה במגבת מטבח לחצי שעה

לאחר חצי שעה מוסיפים את השמרים ולשים למשך כ- 2 דקות במהירות איטית ו- 5 דקות במהירות בינונית, מאטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את המלח ולבסוף את האגוזים, מכסים במגבת מטבח ומשאירים בטמפרטורת החדר כשעתיים עד להכפלת הפח

מחלקים ל- 2 ומעצבים

מוציאים את הבצק מן הקערה לשולחן העבודה מקומח ויוצרים 2 כדורים. מכסים במגבת מטבח ל 15 דקות ומעצבים לאחר מכן לצורה הסופית- צורת כיכר לחם אובלית, מתפיחים כשעה

מחממים ואופים

מחממים את התנור לחום 200 מעלות, מכניסים את תבנית הלחמים למרכז התנור ובתבנית נוספת לתחתית התנור עם כוס מים חמים ואופים למשך כ- 45 דקות עד השחמה קלה ושהלחם יציב