מחיר ליחידה:

כמות מבוקשת:

הוספה לסל

נוסף לסל

המשך קניות
צפייה בסל
לתשלום

הי, הסל שלך עדיין ריק!

קח אותי לקונדיטוריה

גם אתם יכולים

מעמול תמרים

הדפיסו

הנכדים קיצרו את השם ל "מערותי" (מעמול של רותי) והם דורשים אותם מאמא שלי בכל ביקור.
ההכנה מהירה יותר מזו של המעמול אגוזים- לא ממלאים כל עוגייה בנפרד, אלא רולדה ופורסים אותה לפני האפייה.

המצרכים
רשימת חומרים לבצק:
מים קרים
180 מ"ל (3/4 כוס)
שמן קנולה
120 מ"ל (1/2 כוס)
תמצית וניל
1 כפית
מי ורדים
1 כפית
קמח
500 גרם (1/2 3 כוסות+ כף)
סולת
240 גרם (1/2 1 כוסות)
אבקת אפייה
10 גרם (1 שקית)
חמאה רכה חתוכה לרוביות בגודל 2 ס"מ
300 גרם
רשימת חומרים למלית:
תמרים טחונים בוואקום
500 גרם (1 חבילה)
קינמון
1/2 כפית
לקישוט:
אבקת סוכר
הוראות הכנה

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים לתחתית קערת מיקסר ומניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה. מערבלים עם וו לישה במהירות איטית כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. מחממים תנור לחום 170 מעלות.
  4. מכינים את המלית: מעבדים תמרים וקינמון במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה. מחלקים ל- 3 כדורים שווים.
  5. מעצבים, ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור גדול, פוחסים מעט את כדור הבצק על משטח מקומח ומניחים עליו כדור מלית מרדדים את שניהם יחד לעלה באורך 30 ס"מ ובעובי1/2  ס"מ, מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים באלכסון ל- 10 עוגיות בעובי 3 ס"מ. חוזרים על פעולה זו עם שני כדורי הבצק ושני כדורי המלית הנותרים, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.
  7. מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.