הנכדים קיצרו את השם ל "מערותי" (מעמול של רותי) והם דורשים אותם מאמא שלי בכל ביקור.
ההכנה מהירה יותר מזו של המעמול אגוזים- לא ממלאים כל עוגייה בנפרד, אלא רולדה ופורסים אותה לפני האפייה.
המצרכים
הוראות הכנה
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים לתחתית קערת מיקסר ומניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה. מערבלים עם וו לישה במהירות איטית כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור לחום 170 מעלות.
- מכינים את המלית: מעבדים תמרים וקינמון במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה. מחלקים ל- 3 כדורים שווים.
- מעצבים, ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור גדול, פוחסים מעט את כדור הבצק על משטח מקומח ומניחים עליו כדור מלית מרדדים את שניהם יחד לעלה באורך 30 ס"מ ובעובי1/2 ס"מ, מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים באלכסון ל- 10 עוגיות בעובי 3 ס"מ. חוזרים על פעולה זו עם שני כדורי הבצק ושני כדורי המלית הנותרים, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.
- מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.