גם אתם יכולים

מעמול תמרים

מתאים לכ- 40 עוגיות

הדפיסו

אלו עוגיות הדורשות זמן וסבלנות, אני זוכר שראיתי את אימי מכינה אותם עוגייה עוגייה עם הרבה אהבה והחיוך תמיד על פרצופה.
הטעם של העוגייה הינו טעם מלא נוסטלגיה מבחינתי, טעם שמחזיר אותי הרבה מאוד אחרונה, בשביל להצליח בנראות העוגייה המושלמת, יש להצטייד בפינצטה מיוחדת שניתן לקנות בחנות למוצרי וציוד האפייה.
כיצד נדע אם המעמול מוכן? כאשר זמן האפייה עובר פותחים את התנור ומוציאים עוגית מעמול אחת, מסתכלים על התחתית במידה והיא זהובה, היא מוכנה.

המצרכים
רשימת חומרים לבצק
מים
3/4 כוס
שמן קנולה
1/2 כוס
תמצית וניל
1 כפית
מי ורדים
1 כפית
קמח לבן
3 1/2 כוסות
סולת
1 1/2 כוסות
אבקת אפייה
1 שקית
חמאה רכה חתוכה לקוביות
300 גרם
רשימת חומרים למלית
אגוזי מלך קצוצים גס
2 כוסות
סוכר וניל
1 שקית
סוכר
1 כף
קינמון
1 כפית
לקישוט
אבקת סוכר
הוראות הכנה

מכינים את הבצק: לקערת המיקסר יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים ומניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה, מערבלים הכל יחד עם וו לישה במהירות איטית כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה

מחממים תנור לחום 170 מעלות

מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה

מעצבים, ממלאים ואופים: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס”מ, יוצרים גומה במרכז כל כדור בעזרת האצבע, וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הגומה בעובי 3 מ”מ, ממלאים את הגומה במלית וסוגרים, צובטים את הבצק בעזרת הפינצטה עד לקבלת דוגמא של מעמול, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה

אופים למשך 20 דקות עד להזהבה קלה

מצננים היטב, בוזקים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע