גם אתם יכולים

סהרוני פרג

מתאים לכ- 14 סהרונים

הדפיסו

הבצק זהה לזה של אוזני ההמן של פעם, אבל מלית הפרג שונה ודחוסה יותר, כדי שתהיה נוחה יותר לעבודה.
לטעמי אחד המאפים הטעימים ביותר בקונדיטוריה שלנו.

המצרכים
רשימת חומרים לבצק
קמח לבן
280 גרם
חמאה רכה
150 גרם
אבקת סוכר
60 גרם
חלב
60 מ"ל
ביצה
מידה L
קליפת לימון
מגוררת מ- 1/2 לימון
תמצית וניל איכותית
1 כפית
מלח
1/2 כפית
חמאה רכה
150 גרם
שמרים טריים
25 גרם
רשימת חומרים למלית
חלב
240 מ"ל
חמאה
50 גרם
סוכר
250 גרם
אגוזי מלך טחונים דק
1/4 כוס
סולת
1 כף
פרג טחון טרי
270 גרם
לציפוי
ביצה טרופה
הוראות הכנה

מכינים את הבצק

מערבבים את כל חומרי הבצק למעט השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שמרית ולשים עוד כדקה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות

מכינים את המלית

מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים וסולת ומערבבים כדקה

מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות

ממלאים, מעצבים ואופים

מחלקים את המלית ל- 14 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 8 ס”מ וקוטר 2 ס”מ

מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל- 14 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור בקוטר 5 ס”מ. מרדדים כל כדור לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס”מ, מניחים גליל של מלית פרג לאורך קצה אחד של מלבן בצק ומגלגלים. מעגלים את קצוות הגליל כלפי פנים ליצירת סהרון

מניחים את הסהרונים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה

מחממים תנור ל-190 מעלות

מברישים בביצה טרופה

אופים כ-20 דקות עד הזהבה עמוקה

מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים