גם אתם יכולים

סופגנייה מהירת הכנה במלית אוכמניות

מתאים לכ- 25 סופגניות

הדפיסו

סופגניות שלא מצריכות מאיתנו עבודה קשה, רק לקרוץ אותן בעזרת כוס שתייה קלה, להמתין שיתפחו ומיד לאחר מכן לטגן.

המצרכים
קמח רב תכליתי
1 ק"ג
מלח
10 גרם (1 כפית)
סוכר לבן
(3/4 כוס פחות 1 כף)140 גרם
סוכר וניל
1 שקית
שמרים יבשים
35 גרם
חמאה רכה
250 גרם
ביצים
6 יחידות XL
מים
240 מ"ל (1 כוס)
תמצית וניל
1 כפית
לימון/ תפוז מגורר
1/4 פרי
לטיגון:
1 ליטר שמן קנולה
למילוי:
מלית אוכמניות
לקישוט:
אבקת סוכר
הוראות הכנה

במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת בצק חלק ואף אלסטי (כ- 10 דקות).

מקמחים מעט את משטח העבודה, ויוצרים כדור ע”ג המשטח, עוטפים במגבת מטבח וממתינים כחצי שעה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס”מ, ובעזרת כוס שתייה קלה קורצים עיגולים.

מכסים שוב במגבת מטבח וממתינים להכפלת הנפח.

מטגנים כ- 3 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

בעזרת סכין חותכים את הסופגנייה (לא עד הסוף) וממלאים מן המלית אוכמניות.

מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים.

טיפים

יתרון השמרים היבשים של מימונס שהם אינם רגישים כמו השמרים הרגילים, ניתן לערבב יחד עם הקמח, מלח, סוכר והנוזלים כבר מתחילת הלישה.

ניתן להחליף את המלית ולהשאיר את הסופגניות ריקות מבפנים ולצפות אותן בציפוי שוקולד עם סוכריות צבעוניות מעל (מתאים לכ- 15 סופגניות):

120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד צ’יפס מריר מעולה 48% “מימונס”

ערכת קישוט לעוגות/ מיני עדשים “מימונס”

אופן הכנה:

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על גבי השוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מצננים עד שהתערובת חמימה.

טובלים את הסופגניות בציפוי ומקשטים בסוכריות שבחרתם.

ניתן להחליף את מלית האוכמניות במלית נוגט או להכין ממלית זאת ציפוי נוגט (מתאים לכ- 15 סופגניות):

100 גרם נטיפים בטעם שוקולד לבן “מימונס”

200 גרם מחית נוגט “מימונס”

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז מסוכר “מימונס” (גרוסים)

אופן הכנה:

ממיסים את הנטיפים בטעם שוקולד לבן במיקרוגל, מוסיפים את המחית נוגט ואגוזי הלוז המסוכרים הגרוסים.

טובלים את הסופגניות בציפוי, ומגישים.