גם אתם יכולים

סופגניית פרג

הדפיסו

סופגנייה במילוי של פרג מבושל מושלם יחד בציפוי של שוקולד לבן

המצרכים
למתכון של הסופגניות ראה סופגניית קיפוד שוקולד
רשימת חומרים למילוי:
חלב
(2/3 כוס) 160 מ"ל
חמאה
50 גרם חתוכה לקוביות
סוכר
(1/2 כוס) 100 גרם
אגוזי מלך טחונים דק
1/4 כוס
פרג טחון טרי
(1/2 1 כוסות) 135 גרם
קליפה מגוררת דק מ- 1/4 לימון
רשימת חומרים לציפוי שוקולד לבן:
שמנת מתוקה
250 מ"ל
שוקולד לבן
300 גרם
לקישוט:
פרג טחון
הוראות הכנה

מכינים את המילוי:

מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה, מנמיכים את מהירות הלהבה, מוסיפים את האגוזים מערבבים כדקה.

מסירים מן הכיריים, מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון ומערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את הציפוי:

בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, כאשר היא מבעבעת מסירים מן האש ושופכים על גבי השוקולד הלבן, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מצננים היטב את התערובת עד שתהיה חמימה.

ממלאים, מצפים, מקשטים ומגישים:

חותכים את הסופגנייה באמצע ומורחים שכבה אחידה של המילוי, טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה, מקשטים במעט פרג טחון ומגישים.