גם אתם יכולים

סופגניית קיפוד שוקולד

הדפיסו

סופגנייה בציפוי שוקולדי מפנק שמתאים גם לילדים וגם למבוגרים כאחד. סופגנייה בעלת נוכחות רבה על שולחן החג שתמשוך את עיני האורחים כבר מהרגע הראשון.
יש להקפיד על צינון הסופגנייה לאחר הטיגון על מנת לצפות אותה בקרם שוקולד.
המתכון מתאים ל- 25 סופגניות מצופות.

המצרכים
רשימת חומרים לסופגניות:
שמרים טריים
(1 שקית+ 1 כף) 60 גרם
סוכר דמררה
(1/2 כוס) 100 גרם
מים קרים
(1 כוס) 240 מ"ל
חלב
(1/2 כוס) 120 מ"ל
קמח לחם
1 ק"ג
ביצים מידה M
4 יחידות
מלח
10 גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות
50 גרם
שמן קנולה
(1/4 כוס) 50 גרם
תמצית וניל איכותית
1 כפית
ברנדי
3 כפות
:לטיגון
שמן קנולה
לציפוי שוקולד:
שמנת מתוקה
1 מיכל
שוקולד מריר
300 גרם
לקישוט
אבקת סוכר
הוראות הכנה

מכינים סופגניות:

במיקסר בעזרת וו לישה לשים את כל החומרי יחד עד לקבלת בצק חלק וגמיש (עד כ- 10 דקות), חשוב חדאוג שהאלכוהול והמלח לא יבואו במגע עם השמרים הטריים.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים על גבי שולחן מעט מקומח, מכדררים לכדור ומחזירים את הבצק לקערת המיקסר, מכסים במגבת מעט לחה כחצי שעה.

מוציאים את הכדור בצק לשולחן מעט מקומח מרדדים לעובי 2 ס”מ, קורצים עיגולים עם כוס שתייה קלה (סה” כ- 25 סופגניות), מכסים במגבת מטבח וממתינים להכפלת הנפח.

מחממים שמן בסיר  רחב שוליים

מטגנים בכל צד כ- 3 דקות

מצננים ע”ג נייר סופג.

מכינים את הקרם שוקולד:

מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים אותה ע”ג השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מכסים בניילון נצמד ומצננים במקר למשך כ- 5 שעות עד שהצפוי מגיע למרקם נוח למריחה.

מרכיבים את הסופגניות:

מעבירים את הקרם שוקולד לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס”מ, מזלפים עגולים קטנטנים על גבי הסופגנייה ללא מרווחים (מומלץ לעבוד מהר).