גם אתם יכולים

ספר תורה – עוגת שמרים קקאו ו”שטרוייזל”

המתכון מתאים ל- 3 עוגות שמרים בתבנית אפייה באורך 30 ס"מ

הדפיסו

עוגת השמרים קקאו ו"שטרוייזל" הינה עוגת שמרים עם "טוויסט" שמקנה לעוגה ציפוי חגיגי ומיוחד המתפצפץ בפה!

המצרכים
לבצק:
קמח
770 גרם (5 1/2כוסות)
סוכר
150 גרם (3/4 גרם)
שמרים טריים
25 גרם (1/2 שקית)
משפר אפייה
38 גרם (3/4 שקית)
ביצים
3 יחידות
מים
180 מ״ל (3/4 כוס)
תמצית וניל
1 כפית
קליפה מגוררת
1/4 לימון
חמאה רכה- מוציאים מן המקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
175 גרם
מלח
1/2 כפית
למלית:
סוכר
600 גרם (3 כוסות)
קקאו דל שומן 10-12%
60 גרם (6 כפות)
אבקת נס קפה
1 כף
חמאה מומסת
150 גרם
לשטר וייזל:
חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם
סוכר
100 גרם (1/2 כוס)
קמח
140 גרם (1 כוס)
לציפוי:
ביצה טרופה
1 יחידה
הוראות הכנה

מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית – איטית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מכינים את המלית: מערבבים סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית (ללא החמאה).

מכינים את השטרוייזל: מערבבים בידיים את חומרי השטרוייזל רק עד לקבלת תערובת פירורית (נזהרים לא ללוש יותר מדי כדי שלא ייווצר בצק אחיד).

מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X35 ס”מ ובעובי של עד כ-1/2 ס”מ. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את המלית.

מגלגלים מ-2 הצדדים של המלבן ויוצרים 2 גלילים מחוברים בתחתיתם כמו ספר תורה.

מניחים בתבנית משומנת, מברישים בביצה ומפזרים מעל את ה”שטרוייזל”. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה ורבע.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים כ-35 דקות עד להזהבה

מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

טיפים

זמן התפיחה של העוגה הזו יחסית ארוך והינו שעה ורבע ! עקב המבנה והמלית שלה !

יש להבריש את העוגה בביצה ואז לפזר את “השטרוייזל”  כדי שיישאר חלק אינטגרלי.