גם אתם יכולים

עוגיות ג’רבו

הדפיסו
המצרכים
החומרים לבצק:
קמח מנופה
700 גרם (6 כוסות)
חמאה בטמפרטורת החדר
350 גרם
חלב
120 מ"ל (1/2 כוס)
סוכר
100 גרם (1/2 כוס)
חלמונים מביצה מידה L
75 גרם (3 יחידות)
שמרים טריים
25 גרם (שמרית- 1/2 חבילה)
תמצית וניל איכותית
3 מ"ל (1 כפית)
מלח
קורט
תערובת אגוזים:
סוכר
1 כוס (200 גרם)
אגוזי מלך, קצוצים דק
1 כוס (100 גרם)
ריבת משמש למריחה
120 מ"ל (1/2 כוס)
קרם שוקולד:
שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם
שמנת מתוקה
100 מ"ל (1/3 כוס+ 1 כף)
הוראות הכנה

מכינים את קרם השוקולד: מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים מעל קוביות השוקולד.  מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.

מכינים את תערובת האגוזים: מעבירים לקערה את הסוכר ואגוזי המלך ומערבבים עד שאגוזי המלך מצופים בסוכר.

מכינים את התערובת: במיקסר עם וו לישה מערבלים את כול החומרים לבצק: הקמח, חמאה, חלב, סוכר, חלמונים,שמרים, תמצית וניל וקורט מלח עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מחלקים את הבצק ל 3 חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה.

מחממים תנור ל 170 מעלות.

מרכיבים ואופים: מרדדים כל חלק לעלה בגודל תבנית ביתית, מניחים עלה ראשון על גבי תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, מורחים שכבה דקה של ריבת משמש ומפזרים מתערובת האגוזים.

מניחים עלה נוסף של הבצק, מורחים שכבה של ריבת משמש ומפזרים שוב מתערובת האגוזים. 

מנחים את העלה השלישי.

מכניסים לתנור לזמן אפייה כ- 40 דקות.

מקררים את העוגה ומורחים את קרם השוקולד.

חותכים למעוינים ומאחסנים עד כ- 10 ימים בכלי אטום במקרר.