
עוגיות ללא גלוטן המתאימות לכל ימות השנה. הרעיון הוא להכין את התערובת (הבצק מאוד קרמי) להשתמש בכפית/ שק זילוף שבלונה ולאפות מיד.
המצרכים
הוראות הכנה
מחממים תנור לחום 170 מעלות.
מקציפים את החלבונים במהירות כבוהה במשך דקה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וקורט מלח הלימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
מנפים יחדיו את אבקת הסוכר עם אבקת שקדים ומקפלים אותם לתערובת (התערובת נופלת במקצת וזה בסדר גמור) לבסוף מקפלים את החמאה המומסת עד קבלת תערובת אחידה.
מזלפים מן התערובת באופן זהה ובמרווח שווה של 2 ס"מ אחת מן השנייה עוגיות בקוטר 3 ס"מ על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, חובטים קלות את התבנית כדי לשטח את העוגיות ואופים כ- 10 דקות עד להזהבה.
מצננים את העוגיות, הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים עם צנתר חלק קוטר 1 ס"מ ב- ממרח נוגט אגוזים, וסוגרים את העוגיות עם העוגיות הנותרות.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.
טיפים
גיוון:
ניתן לפזר מעט אגוזים קצוצים על העוגיות בטרם הכנסתן לאפייה ואז מתקבלת עוגייה עם טוויסט מעניין.
ניתן להחליף את ממרח נוגט האגוזים בממרח שוקולד/ ריבה/ ממרח נוטלה או כל דבר שמתחשק לכם.
טיפ: רצוי לא להכין עוגיות גדולות מידי, אלא להשתמש עבור כל עוגייה ועוגייה בכפית שטוחה מן התערובת.