גם אתם יכולים

עוגיות נוגטין

מתאים לכ- 50 עוגיות סנדוויץ

הדפיסו

עוגיות ללא גלוטן המתאימות לכל ימות השנה. הרעיון הוא להכין את התערובת (הבצק מאוד קרמי) להשתמש בכפית/ שק זילוף שבלונה ולאפות מיד.

המצרכים
חלבונים מביצים גדולות
3 יחידות
סוכר
70 גרם (1/3 כוס)
מלח לימון
קורט
אבקת שקדים
180 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות)
אבקת סוכר
120 גרם (1 כוס)
חמאה מומסת (אבל לא חמה מידי- הכוונה שהצבע שלה עדין לבן ולא נוזלית כמו שמן)
25 גרם
למילוי:
ממרח נוגט אגוזים
100 גרם
הוראות הכנה

מחממים תנור לחום 170 מעלות.

מקציפים את החלבונים במהירות כבוהה במשך דקה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וקורט מלח הלימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.

מנפים יחדיו את אבקת הסוכר עם אבקת שקדים ומקפלים אותם לתערובת (התערובת נופלת במקצת וזה בסדר גמור) לבסוף מקפלים את החמאה המומסת עד קבלת תערובת אחידה.

מזלפים מן התערובת באופן זהה ובמרווח שווה של 2 ס”מ אחת מן השנייה עוגיות בקוטר 3 ס”מ על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, חובטים קלות את התבנית כדי לשטח את העוגיות ואופים כ- 10 דקות עד להזהבה.

מצננים את העוגיות, הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים עם צנתר חלק קוטר 1 ס”מ ב- ממרח נוגט אגוזים, וסוגרים את העוגיות עם העוגיות הנותרות.

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.

טיפים

גיוון:

ניתן לפזר מעט אגוזים קצוצים על העוגיות בטרם הכנסתן לאפייה ואז מתקבלת עוגייה עם טוויסט מעניין.

ניתן להחליף את ממרח נוגט האגוזים בממרח שוקולד/ ריבה/ ממרח נוטלה או כל דבר שמתחשק לכם.

טיפ: רצוי לא להכין עוגיות גדולות מידי, אלא להשתמש עבור כל עוגייה ועוגייה בכפית שטוחה מן התערובת.