גם אתם יכולים

עוגיות רחת לוקום

מתאים לכ- 40 עוגיות

הדפיסו

העוגיות הללו הן שוס אמיתי בכל משלוח מנות, בבצק יש שמנת חמוצה שמעשירה אותן, מלית הרחת לוקום וציפוי האבקת הסוכר מספקים מתיקות מרשימה.

המצרכים
רשימת חומרים לבצק
חמאה רכה
250 גרם
שמנת חמוצה 15%
1 גביע קטן
חלמונים
4 יחידות
תמצית וניל איכותית
1 כפית
קמח לבן
420 גרם
אבקת אפייה
1 כפית
למלית
רחת לוקום
250 גרם
קורנפלור
לקישוט
אבקת סוכר
הוראות הכנה

מכינים את הבצק

מערבלים חמאה עם שמנת חמוצה, חלמונים ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות איטית-בינונית לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה בשני מחזורים ומערבלים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

ממלאים ואופים

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח בגודל 30 על 40 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ, חוצים לשני מלבנים בגודל 15 על 40

חוצים רחת לוקום על משטח מקומח במעט קורנפלור ומגלגלים כל חצי לגליל צר באורך 40 ס”מ וקוטר 1 ס”מ. מניחים גליל של רחת לוקום לאורך קצה אחד של מלבן בצק ומגלגלים לגליל. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ורחת הלוקום. מניחים בתבנית ופורסים לעוגיות בעובי 2 ס”מ כמעט עד הסוף

אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה.

מצננים היטב, מפרידים את העוגיות וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים