גם אתם יכולים

עוגת “גבינת גן עדן”

מתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

הדפיסו

עוגת גבינה אפויה שלא מצריכה תהליך הכנה מורכב, בעלת מרקם נימוח ומאוד עדין שאותה אני אוהב יום-יומיים לאחר הוצאתה מן התנור. אני אוהב להכניסה למקרר בכך היא מתייצבת ומשתבחת בטעמיה. ניתן לשלב "פרי הדר" כלימון, תפוז, ליים וכו'.
הטכניקה של אפיית העוגה מאוד מעניינת ושונה מאוד משאר עוגות הגבינה האחרות.

המצרכים
חומרים לקלתית:
ביסקוויטים טחונים לפירורים
150 גרם
חמאה מומסת
100 גרם
למלית הגבינה:
גבינה שמנת
500 גרם
חלב
1 כוס (240 מ"ל )
סוכר
100 גרם ( 1/2 כוס)
שמנת חמוצה 15%
2 גביעים ( 400 גר')
אינסנט פודינג לבן
80 גרם (שקית)
ביצים במידה L
2 יחידות
גרידת לימון/ תפוז
1/2 פרי
לדקורציה:
פטל אדום טרי
120 גרם (סלסילה)
אוכמניות טריות
120 גרם (סלסילה)
אבקת סוכר
מעט
הוראות הכנה

מחממים תנור ל- c150.

מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 19-20 ס”מ ומהדקים. שומרים במקפיא.

מכינים את המלית: מערבלים את כל המצרכים: גבינה לבנה עם שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג, ביצה וגרידת תפוז/לימון בקערת ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הבסיס.

אופים למשך שעה-שעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכזה.

מצננים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

שומרים במקרר עד שבוע ימים.

טיפים

גיוונים:

ניתן לשלב ציפוי יוגורט ואבקת סוכר.

ניתן לשלב פירות טריים מעל העוגה. רצוי פירות אדומים מעט חמצמצים ומפדרים אבקת סוכר.

תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות.

ניתן להניח פירות כמשמש, אפרסק חצויים בתחתית, למזוג את המלית ולאפות יחדיו.

טיפ:

מומלץ לצנן את העוגה לאחר האפייה ולעטוף בניילון נצמד (כשהעוגה בתבנית שלה), להכניס למקרר ל-24 שעות ורק לפני הגשתה לפזר את הפירות הטריים ומעט אבקת סוכר- הטעם שיתקבל והמרקם הנפלא יגרמו לנו לגאווה גדולה.