גם אתם יכולים

עוגת התפוזים של אמא

מתאים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ עם חור באמצע

הדפיסו

אימא שלי הכינה את עוגת התפוזים הזו בכל חורף מדי שבוע, ולמרות ניסיונותיה לגוון את רפרטואר העוגות שלה, לא הסכמנו לוותר עליה ומאז ועד היום היא נשארה העוגה הביתית האהובה על כולנו.

המצרכים
ביצים גדולות
3 יחידות
סוכר
200 גרם ( 1 כוס)
קמח
350 גרם (1/2 2 כוסות)
אבקת אפייה
10 גרם (1שקית)
שמן קנולה
240 מ"ל (1 כוס)
מיץ תפוזים טרי
300 מ"ל (1/4 1 כוסות)
קליפת תפוז מגוררת
1/2 פרי
הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים ביצים וסוכר 10-8 דקות במיקסר במהירות בינונית –  גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח יחד עם שמן, מיץ וקליפת תפוזים לסירוגין ובהדרגה, על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים לתבנית משומנת.

אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב, מכסים בניילון ושומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.

טיפים

גיוון:

מוסיפים לתערובת חצי כוס צימוקים או קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס.

ניתן לפזר שקדים פרוסים מולבנים (100 גר’) על שיא גובה העוגה לפני כניסתה לתנור ולאפיה.