גם אתם יכולים

עוגת נאנטה כשרה לפסח

מתאים לתבנית קוטר 20

הדפיסו

עוגה על בסיס מרציפן איכותי, זוהי עוגה נמוכה עם ציפוי גלייז המכיל אבקת סוכר וליקר אמראטו

המצרכים
רשימת מצרכים לעוגה:
חמאה
150 גרם
מרציפן איכותי המכיל 50% שקדים
300 גרם
סוכר
(1/4 כוס) 50 גרם
ביצים
3 יחידות מידה L
מלח
1 כפית
קמח ללא גלוטן
(1/2 כוס) 70 גרם
ליקר אמראטו
3 כפות
לציפוי:
אבקת סוכר
120 גרם
ליקר אמראטו
2 כפות
הוראות הכנה

מחממים תנור לחום 180 מעלות.

במיקסר עם בוחש גיטרה, במהירות בינונית מערבבים את המרציפן עד שהוא מתרכך, מוסיפים סוכר, מלח וחמאה וממשיכים לערבל כ- 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את הקמח ללא גלוטן וליקר האמרטו לסירוגין.

מוזגים לתבנית מעט משומנת ואופים למשך 25 דקות.

מכינים את הציפוי:

בעזרת מטרפה מערבבים את אבקת הסוכר עם הליקר עד לתערובת אחידה וחלקה, במידה והתערובת מעט סמיכה, ניתן להוסיף כף מים.

מוזגים את הגלייז על העוגה ומגישים.