גם אתם יכולים

עוגת תפוז וקוקוס- כשרה לפסח

מתטים ך- 2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית סבתא קוטר (24)

הדפיסו

עוגת תפוזים שתמיד אימי מכינה בחול המועד, הסירופ שמעל מעשיר את הטעם שלה וגם "שומר עליה" שתהיה עסיסית וטובה.

המצרכים
ביצים
4 יחידות מידה L
סוכר
(1 כוס) 200 גרם
קמח ללא גלוטן
(2 כוסות) 280 גרם
קוקוס טחון
(2/3 כוס) 70 גרם
אבקת אפייה
1 שקית
שמן קנולה
1 כוס
מיץ תפוזים
1 1/4 כוסות
גרידה מתפוז אחד
לציפוי
סוכר
(1 כוס) 200 גרם
לסירופ:
מיץ תפוזים
1 כוס
סוכר
(3/4 כוס) 150 גרם
הוראות הכנה

מחממים תנור לחום 170 מעלות.

מכינים את הסירופ: מרתיחים את המיץ תפוזים והסוכר, עד שהסוכר נמס, מצננים מעט ומעבירים לכלי סגור למקרר.

מכינים את העוגה: במיקסר במהירות גבוהה מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר למשך כ- 10 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

מנפים את הקמח ללא גלוטן ואבקת אפייה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומשלבים בהדרגה ולסירוגין את המיץ תפוזים, שמן קנולה, קוקוס וגרידת תפוז עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

מוזגים לתבניות מעט משומנות, מפזרים מעל את הסוכר.

אופים למשך 40-50 דקות עד “מבחן הקיסם”, מברישים את הסירופ הקר על העוגה ושומרים בכלי אטום למשך כ- חמישה ימים.