גם אתם יכולים

פבלובה קייצית

מתאים ל- 12 מנות

הדפיסו

פבלובה בגודל ובפרשנות טיפה אחרת, קינוח אישי ברוטב פירות קצת אחר עם מנגו ופספלורה לצד פירות קיץ טריים.

המצרכים
חומרים למרנג:
סוכר
150 גרם (3/4 כוס)
חלבונים
4 ביצים במידה L
אבקת סוכר
120 גרם (1 כוס)
קרם וניל:
שמנת מתוקה
250 גרם (1 מיכל)
שוקולד לבן
200 גרם
מקל וניל
1/2 יחידה
רוטב פירות אקזוטיים:
מנגו מקולף ללא גרעין
1 יחידה
פסיפלורה ללא גרעינים
2 יחידות
סוכר
1 כף
מיץ אשכוליות/ תפוזים
1 כף
פירות לקינוח:
מנגו בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות של עד 2X2 ס"מ
3 יחידות
הוראות הכנה

הכנת המרנג:

מחממים תנור לחום 135 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. 

מקציפים במהירות בינונית את החלבונים עד קבלת קצף לבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ,עד קבלת קצף יציב.

מקפלים את האבקת סוכר המנופה.

מזלפים 12 עיגולים בקוטר 7 ס”מ על גבי תבנית האפייה במרווחים שווים .

בוזקים כף אבקת סוכר ואופים  כ- 35 דקות.

מצננים.

הכנת קרם וניל:

מחממים את השמנת המתוקה ומקל הווניל .

שופכים לשוקולד הלבן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה .

מקררים במקרר ל- 6 שעות לפחות – עד להתגבשות .

הכנת רוטב פירות אקזוטיים: 

מערבבים הכל בבלנדר – עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבה:

מניחים בעזרת כף מן הרוטב על גבי הצלחת בצורה מעגלית.

מניחים במרכז הצלחת בעזרת מקוביות האננס והמנגו, ולצד הפירות מניחים את המרנג.

מניחים מעל קרם וניל שהקצפנו מעט ומעל מוזגים מן הרוטב של הפירות האקזוטיים.

טיפים

את המרנגים המצוננים מכסים בניילון נצמד ומקפיאים עד סמוך להגשה. המרנג שלנו יישאר מאד רק בפנים וישתלב נהדר במנה/ קינוח.