גם אתם יכולים

פלורנטין פיצוחים

המתכון מתאים לתבנית תנור סטנדרטית בגודל 37X45 ס"מ

הדפיסו

עוגיות שטוחות עם תחתית בצק וציפוי עשיר המכיל מרכיבים מסורתיים, חשוב לאפות את העוגיות עד להזהבה קלה על מנת שיהיו פריכות.

המצרכים
לבסיס:
חמאה רכה
200 גרם
אבקת סוכר
100 גרם (1 כוס)
ביצה L
1 יחידה
קמח
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות)
אבקת אפייה
5 גרם (1/2 שקית)
לציפוי:
סוכר
300 גרם (1 1/2 כוסות)
דבש
50 גרם (2 כפות)
שמנת מתוקה
250 מ״ל (1 מיכל)
חמרה חתוכה לקוביות
100 גרם
שקדים מולבנים פרוסים
180 גרם (2 כוסות)
קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס
200 גרם
הוראות הכנה

מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצה ומחצית מכמות הקמח ומערבלים כ- 1/2 דקה במהירות איטית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום 170 מעלות.

מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ ומעברים יחד עם הנייר לתבנית.

אופים למשך 12 דקות עד להזהבה קלה.

מכינים את הציפוי:  מביאים בסיר לרתיחה סוכר, דבש, שמנת וחמאה למשך 3 דקות, מורידים מן האש ומוסיפים את השקדים וקליפות ההדרים ומערבבים עד לאחידות.

יוצקים את הציפוי על גבי הבסיס ומשטחים, מחזרים לתנור למשך 18 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב ופורסים לקוביות בגודל 3 ס”מ על 3 ס”מ לריבועים, שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.

טיפים

ניתן לשלב גם אגוזי מלך גרוסים דק, להוריד את כמות השקדים ל- 90 גרם ולהוסיף אגוזי מלך 90 גרם.

ניתן להחליף את השקדים בבוטנים באותה בכמות, ללא קליפה חצויים.