גם אתם יכולים

צנימי פירות יבשים

הדפיסו

מתכון נפלא לט"ו בשבט וכל ימות השנה היכול לשמש כחטיף אנרגיה מצוין וזמין. אתם יכולים להכינו הרבה לפני החג ואף להעשיר אותו בפירות יבשים ופיצוחים שאתם מעדיפים. הכנתו מצריכה 2 אפיות: אפיה עיקרית וייבוש קל

המצרכים
קמח לבן מנופה
3 1/2 כוסות
סוכר חום
1 1/2 כוסות
קינמון
1 כפית
ביצים
6 מידה L
אבקת אפייה
1 שקית
תאנים חתוכים לקוביות
1 כוס
שזיפים חתוכים לקוביות
1 כוס
משמשים חתוכים לקוביות
1/2 כוס
פפאיה מיובשת חתוכה לקוביות
1/2 כוס
צימוקים
1 כוס
אגוזי מלך- שבורים
1/2 כוס
פיסטוקים קלויים וקלופים
1/2 כוס
הוראות הכנה

מכינים את הבצק

מערבבים במיקסר עם בוחש גיטרה את הסוכר והביצים עד לתערובת אחידה, מוסיפים את הפירות היבשים החתוכים:תאנים,שיזפים,משמשים,פפאיה,צימוקים,אגוזים ופיסטוקים עד שנבלעים היטב בתערובת ולבסוף את הקמח, קינמון ואבקת אפייה

מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים

מוזגים לתבנית, אינגליש קייק מספר 3 עד 2/3 גובה,ואופים כ 30 דקות ב 170 מעלות.לאחר אפייה דואגים לצנן במטבח כשעה ולפרוס לפרוסות דקות בעובי של חצי ס”מ ולאחר מכן לסדר על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ולהחזיר לתנור לחום 130 מעלות כ 9-10 דקות זמן אפייה

מאחסנים בכלי אטום עד כשבועיים ימים