גם אתם יכולים

קיש חצילים, עגבניות מיובשות וגבינות צאן

מתאים לתבנית בקוטר 28 ס"מ

הדפיסו

אחד הקישים המבוקשים אצלנו בקונדיטוריה. חצילים ועגבניות היו תמיד שילוב מנצח אצל אמא שלי במטבח. אני התאמתי אותם לקיש מלוח בשילוב גבינות צאן והתוצאה לפניכם.

המצרכים
חומרים לקלתית:
קמח
280 גרם (2 כוסות)
חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם
מים קרים
60 גרם (1/4 כוס)
סוכר
1 כפית
מלח
1 כפית
שמן זית
1 כף
חומץ הדרים
1 כפית
למלית:
חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס״מ
1 חציל בינוני
עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית, מסוננות וקצוצות
1/2 כוס
שמנת מתוקה
250 גרם (1 מיכל)
ביצים
3 יחידות
גבינת פטה עיזים מפוררת
100 גרם
גבינת ״פרומעז״
100 גרם
גבינת קשקבל מגורדת
50 גרם
מלח
2 גרם
פלפל שחור
קורט
אגוז מוסקט
קורט
הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

מערבלים בעזרת “וו גיטרה” את הקמח והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עוד כחצי דקה.

מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד קבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למחצית השעה.

מרדדים את הבצק:

מוציאים מן המקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס”מ ומכניסים לתבנית בקוטר 32 ס”מ.

אופים “אפיה עיוורת”:

מניחים משקולת על הבצק ואופים כ-12 דק’ ב- c170. עד להזהבה קלה של דפנות הבצק העליונות.

מכינים אנטי פסטי חצילים:

מניחים את פרוסות החציל על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים את החצילים במעט שמן זית, ואופים את החציל 20-25 דקות עד להזהבה קלה.

מכינים את הבלילה:

מערבלים (טורפים) שמנת מתוקה, ביצים, ומלח עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, את הפטה עיזים והקשקבל.

מרכיבים את הקיש ואופים:

מחממים תנור לc170.

מניחים בתחתית הבצק הפריך את פרוסות גבינת הפרומעז מעליהן עגבניות ואת פרוסות החצילים. שופכים את המלית ואופים כ- 40 דק’ עד להזהבה קלה ומגישים.

טיפים

מטרת החומץ בבצק הפריך היא לתת אלסטיות לבצק ולמנוע “השחרה” בזמן שהבצק נח במקרר.