לקוחות יקרים, משלוחים דרך אפליקציית wolt בלבד, איסוף עצמי - הזמנות טלפוניות.

אוזני המן מבצק שמרים במילוי גבינת ריקוטה וצימוקים

מתאים לכ- 20 אוזני המן

כל כך התרגלנו לאוזני המן מבצק פריך, עד ששכחנו שהמקור היו אוזני המן מבצק שמרים. במתכון הזה השמרים הם יותר על תקן נותני טעם ופחות לצורך התפחה, ולכן מוסיפים אותם בסוף תהליך הלישה. מתקבל בצק בטעם של עוגה, רך יותר ופחות מתפורר מבצק פריך. אוזני המן של פעם עם קהל מעריצים גדול

המצרכים

רשימת חומרים לבצק
קמח לבן – 280 גרם
חמאה רכה – 150 גרם
אבקת סוכר – 60 גרם
חלב – 60 מ"ל
ביצה – מידה L
קליפה מגוררת – מ-1/2 לימון
תמצית וניל – 1 כפית
מלח – 1/2 כפית
שמרים טריים – 1 כף
למלית
גבינה ריקוטה – 250 גרם
סוכר – 80 גרם
ביצה – מידה L
קורנפלור – 30 גרם
חמאה מומסת – 25 גרם
קליפה מגוררת – מ- 1/4 לימון
צימוקים בהירים – 2 כפות
להברשה
ביצה טרופה
לקישוט
אבקת סוכר

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק למעט השמרים, בקערת מיקסר עם וו לישה למשך כ- 5 דקות במהירות איטית – בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השמרים ולשים עוד כדקה לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה

מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ,קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה מסביב למלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים

מניחים בתבנית במרווחים שווים של 3 ס"מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך כ- 45 דקות (הבצק כמעט לא תופח)

מחממים תנור לחום 190 מעלות

מברישים את אוזני המן בביצה טרופה

אופים למשך כ- 15 דקות

מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר, מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע

 

טיפים

מומלץ להכין את המלית כמה שעות לפני השימוש על מנת שתתייצב ותהיה נוחה לעבודה ולא תזלוג במהלך האפייה

שתפו את המתכון

שתפו את המתכון

מתכונים נוספים בשבילך
דילוג לתוכן