לקוחות יקרים, משלוחים דרך אפליקציית wolt בלבד, איסוף עצמי - הזמנות טלפוניות.

אצבעות פלורנטין

מתאים לתבנית אפייה בגודל 37 על 45 ס"מ., סה"כ כ- 40 אצבעות פלורנטין

הפלורנטין המקוריות הן עוגיות תחרה די מסובכות להכנה. כאן לקחתי את המרכיבים המסורתיים של הפלורנטין והכנתי מהן עוגיות עם שתי שכבות – בסיס פריך וציפוי. חשוב לאפות את העוגיות רק עד להזהבה קלה, כדי שיהיו פריכות ולא קשות מדי.

המצרכים

רשימת חומרים לבצק הפריך
חמאה רכה – 200 גרם
אבקת סוכר – 100 גרם
ביצה – מידה L
קמח לבן מנופה – 400 גרם
אבקת אפייה – 5 גרם
לציפוי
סוכר – 300 גרם
דבש – 50 גרם
שמנת מתוקה – 250 מ"ל
חמאה חתוכה לקוביות – 100 גרם
שקדים מולבנים פרוסים – 180 גרם
קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס – 200 גרם

הוראות הכנה

אופן הכנה:

מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומחצית מכמות הקמח ומערבלים כ-1/2 דקה במהירות איטית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת אפייה, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה

מחממים תנור ל-170 מעלות

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית

אופים כ-12 דקות עד להזהבה קלה

בינתיים מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה סוכר, דבש, שמנת וחמאה בסיר ומבשלים כ-3 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים וקליפות הדרים ומערבבים

מצפים ואופים שוב: יוצקים את הציפוי על גבי הבסיס ומשטחים

אופים כ-18 דקות עד להזהבה קלה

מצננים היטב ופורסים למלבנים בגודל 3 ס”מ,על 10 ס"מ. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים

שתפו את המתכון

שתפו את המתכון

מתכונים נוספים בשבילך
דילוג לתוכן