לקוחות יקרים, משלוחים דרך אפליקציית wolt בלבד, איסוף עצמי - הזמנות טלפוניות.

ספינג׳

רשימת חומרים לכ- 30 יחידות

הספינג' המרוקאי או הדונאטס האמריקאי, חשוב להתחיל בבצק ראשוני שמטרתו לעזור לבצק הסופי לתפוח ולשמור על הנפח גם לאחר טיגון הספינג'.

המצרכים

מצרכים לבצק הראשוני:
שמרים יבשים בוואקום 5 גרם (1 כפית שטוחה)
מים 120 מ"ל (1/2 כוס)
קמח לחם 140 גרם (1 כוס)
מצרכים לבצק :
קמח לחם 500 גרם (1/2 כוס + 1 כף)
ביצים מידה L 3 יחידות
סוכר 70 גרם (1/3 כוס)
חמאה מומסת 100 גרם
מלח 1 כפית שטוחה
לטיגון:
שמן קנולה

הוראות הכנה

מכינים את הבצק הראשוני: שמים שמרים בקערה וממיסים במים הקרים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק, מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה מחוץ למקרר.

מכינים את הבצק ומתפיחים:מערבלים במיקסר עם וו לישה את הבצק הראשוני עם הקמח, הביצים, סוכר, מלח וחמאה מומסת למשך 8 דקות במהירות איטית- בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

לוקחים קערה נקייה ומשמנים אותה מעט, מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך 45-60 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו ב- 50%.

מעצבים ומתפיחים שוב: מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"N וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ובמרכזים הפנימי עיגול בקוטר 1/2 2 ס"מ.

מסדרים את הטבעות על גבי מגשים מכוסים במגבת מעט לחה ומתפיחים למשך 45 דקות נוספות.

מטגנים ומצפים: מחממים בסיר עמוק את השמן לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים בכל פעם 3-4 יחידות למשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הציפויים:

הציפוי הקלאסי:

אבקת סוכר "מימונס", מפדרים אבקת סוכר על גבי הספינג'ים.

ציפוי סוכר וקינמון:

400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן+ 2 כפות אבקת קינמון.

אופן הכנה: מערבבים סוכר וקינמון בקערה יחד, מגלגלים את הספינג' החמות בקערה ומוציאים, מנערים מעט ומניחים על כלי הגשה. 

ציפוי שוקולד ופניני קרנץ:

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48% 

ערכת קישוט לעוגות/ מיני עדשים/ סוכריות חומות 

אופן הכנה:

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על גבי השוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מצננים עד שהתערובת חמימה.

טובלים את הספינג' בציפוי ומקשטים בסוכריות שבחרתם.

ציפוי נוגט:

100 גרם נטיפים בטעם שוקולד לבן

200 גרם מחית נוגט 

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז מסוכר  (שבורים גס)

אופן הכנה:

ממיסים את הנטיפים בטעם שוקולד לבן במיקרוגל, מוסיפים את המחית נוגט ומערבבים עד לתערובת אחידה, מצפים את הספינג'ים ובציפוי נוגט ומניחים מעל את האגוזי הלוז המסוכרים השבורים גס.

טיפים

יתרון השמרים היבשים של מימונס שהם אינם רגישים כמו השמרים הרגילים, ניתן לערבב יחד עם הקמח, מלח, סוכר והנוזלים כבר מתחילת הלישה.

שתפו את המתכון

שתפו את המתכון

מתכונים נוספים בשבילך
דילוג לתוכן