גם אתם יכולים

שילובי טעמים מסורתיים, ניחוחות של בית לצד דיוק אירופאי והתמחות באומנות האפייה הצרפתית. לפניכם מבחר מהמתכונים הייחודיים של מיקי שמו ורשת SHEMO הקונדיטוריה. אתם מוזמנים לחזור ולבקר בעמוד, אנו מבטיחים לעדכן עוד ועוד מתכונים לשימושכם והנאתכם.

עוגה בחושה עם שזיפים וסוכר חום

עוגה בחושה מיוחדת, היא נראית תמימה מבחינת מראה, אבל עסיסית וארומטית ביותר

עוגת התפוזים של אמא

עוגה לשבת, מושלמת לתקופת החורף. אמא שלי מכינה אותה בכל שבוע, והיא חלק מהאווירה החורפית שבבית

מעמול תמרים

אלו עוגיות הדורשות זמן וסבלנות, אני זוכר שראיתי את אימי מכינה אותם עוגייה עוגייה עם הרבה אהבה והחיוך תמיד על פרצופה.
הטעם של העוגייה...

טארט אגוזים וסוכר חום

גרסה עשירה של טארט הפקאן הקלאסי עם תערובת אגוזים

חטיפי אנרגיה עם פירות יבשים

חטיפי שיבולת שועל מהווים עבורנו ארוחת בוקר קלה או זריקת אנרגיה לפני אימון כושר, בכל ימות השנה. לכבוד ט"ו בשבט העשרתי אותם במגוון פירות...

חלת גלגל החיים

חלה עגולה וטעימה להפליא, בעלת מרקם רך בזכות השמן, טריותה נמשכת טוב יותר

פלוט טאפנד

פלוט הוא לחם צר וארוך המזכיר בגט אם כי הוא דק יותר ומרקמו דחוס יותר. הגרסה הזו משלבת טאפנד תוצרת בית מזיתי קלמטה ותימין, אבל גם טאפנד קנוי...

לחם אגוזים

לחם מאוד מאוזן המתאים להכנת כריכים/ מנות פתיחה ובכלל לצד ארוחת בוקר או ערב.
השילוב של תערובת קמח מלא וקמח לחם יוצרת טקסטורה קלילה...

עוגיות רחת לוקום

העוגיות הללו הן שוס אמיתי בכל משלוח מנות, בבצק יש שמנת חמוצה שמעשירה אותן, מלית הרחת לוקום וציפוי האבקת הסוכר מספקים מתיקות מרשימה.

סהרוני פרג

הבצק זהה לזה של אוזני ההמן של פעם, אבל מלית הפרג שונה ודחוסה יותר, כדי שתהיה נוחה יותר לעבודה.
לטעמי אחד המאפים הטעימים ביותר...

אוזני המן מבצק שמרים במילוי גבינת ריקוטה וצימוקים

כל כך התרגלנו לאוזני המן מבצק פריך, עד ששכחנו שהמקור היו אוזני המן מבצק שמרים. במתכון הזה השמרים הם יותר על תקן נותני טעם ופחות לצורך...

אוזני המן במילוי של פרג

עם כל הכבוד להמצאות וחידושים זאת עדיין העוגייה המבוקשת ביותר בפורים. אני משלב בבצק אבקת סוכר, וכך הוא יוצא נימוח ונמס בפה, ואני גם מקפיד...

טארט פיצוחים וטופי

זהו טארט שמבחינתי מסמל ט"ו בשבט, את האגוזים ניתן לבחור, אני בחרתי את מה שאני הכי אוהב לשלב, חשוב מאוד לקלות את האגוזים לפני מכיוון שזה...

סימפוניה אנגלית

הבריטים משוגעים על עוגות עשירות בפירות מיובשים, במיוחד כאלה המושרים קודם ברום. כאן השילוב ביניהם יוצר קונצרט שלם של טעמים ומרקמים

לחם פירות יבשים

לחם המכיל פירות יבשים, סובין, שיבולת שועל וקמח מלא, מבחינתי זה כל מה שאני צריך על מנת שיהיה לי את הלחם המושלם בבית

צנימי פירות יבשים

מתכון נפלא לט"ו בשבט וכל ימות השנה היכול לשמש כחטיף אנרגיה מצוין וזמין. אתם יכולים להכינו הרבה לפני החג ואף להעשיר אותו בפירות יבשים...

אצבעות פלורנטין

הפלורנטין המקוריות הן עוגיות תחרה די מסובכות להכנה. כאן לקחתי את המרכיבים המסורתיים של הפלורנטין והכנתי מהן עוגיות עם שתי שכבות - בסיס...

שטולן

השטולן מזכיר "לחם פירות", הוא מבוססת על פירות יבשים ומרציפן שבדר"כ מושרים באלכוהול ובשילושב אגוזי עץ שנותנים קראסט נפלא.

רולדת וניל ופירות העונה

עוגה מהירת הכנה ונוחה לפריסה והגשה, עם פירות העונה.

ספר תורה – עוגת שמרים קקאו ו”שטרוייזל”

עוגת השמרים קקאו ו"שטרוייזל" הינה עוגת שמרים עם "טוויסט" שמקנה לעוגה ציפוי חגיגי ומיוחד המתפצפץ בפה!

קיש חצילים, עגבניות מיובשות וגבינות צאן

אחד הקישים המבוקשים אצלנו בקונדיטוריה. חצילים ועגבניות היו תמיד שילוב מנצח אצל אמא שלי במטבח. אני התאמתי אותם לקיש מלוח בשילוב גבינות...

קינוח אקזוטי בכוס

קינוח מרשים ומהיר הכנה שתמיד ניתן להכינו בזריזות ובלי מאמץ מיותר, את הקישוט ניתן להחליף גם בקרם שוקולד מהיר המכיל שמנת מתוקה ושוקולד...

קוביות טופי ואגוזי פקאן

קוביות נפלאות המתאימות לראש השנה ונאפות ב-2 שלבים: בצק פריך והכול יחדיו. הרעיון שלי הוא להוסיף גרידת לימון לטופי-פקאן בכדי "להקפיץ" את טעם...

פרופיטרול במילוי קציפת דבש
פלורנטין פיצוחים

עוגיות שטוחות עם תחתית בצק וציפוי עשיר המכיל מרכיבים מסורתיים, חשוב לאפות את העוגיות עד להזהבה קלה על מנת שיהיו פריכות.

עוגיות מבצק פילו ואגוזי מלך
פבלובה קייצית

פבלובה בגודל ובפרשנות טיפה אחרת, קינוח אישי ברוטב פירות קצת אחר עם מנגו ופספלורה לצד פירות קיץ טריים.

עוגת תפוחי עץ וקרוקנט שיבולת שועל

עוגת תפוחי עץ עם קרם וניל וקרוקנט משובח, טיפה מורכב להכנה אך שווה את כל המאמץ, בעוגה זו יש מספר שלבים להכנה שחשוב לעקוב אחרי כל אחד מהם וכך...

עוגת תפוחים ואגוזים בהל וקינמון
עוגת התפוזים של אמא

אימא שלי הכינה את עוגת התפוזים הזו בכל חורף מדי שבוע, ולמרות ניסיונותיה לגוון את רפרטואר העוגות שלה, לא הסכמנו לוותר עליה ומאז ועד היום...

עוגת “גבינת גן עדן”

עוגת גבינה אפויה שלא מצריכה תהליך הכנה מורכב, בעלת מרקם נימוח ומאוד עדין שאותה אני אוהב יום-יומיים לאחר הוצאתה מן התנור. אני אוהב להכניסה...

עוגת אספרסו ואגוזי לוז

עוגה בחושה נימוכה בעלת טעם עדין בזכות הריויון שיש בעוגה, עוגה מוצלחת לשבת ואני אישית מבטיח לכם שהעוגה תיגמר עוד לפני שהשבת תסתיים.

עוגיות פרג
עוגיות נוגטין

עוגיות ללא גלוטן המתאימות לכל ימות השנה. הרעיון הוא להכין את התערובת (הבצק מאוד קרמי) להשתמש בכפית/ שק זילוף שבלונה ולאפות מיד.

גרנולה בארים – חטיפי אנרגיה עם צימוקים כהים וחמוציות

חטיפי אנרגיה קלילים שתמיד כיף לנגוס בהם לצד הקפה וגם לפני אימון גופני בחדר הכושר.
בט"ו בשבט תמיד אנו מגוונים בעוד פירות יבשים .


עוגיות ג’רבו
ספינג׳

הספינג' המרוקאי או הדונאטס האמריקאי, חשוב להתחיל בבצק ראשוני שמטרתו לעזור לבצק הסופי לתפוח ולשמור על הנפח גם לאחר טיגון הספינג'.

סופגנייה מהירת הכנה במלית אוכמניות

סופגניות שלא מצריכות מאיתנו עבודה קשה, רק לקרוץ אותן בעזרת כוס שתייה קלה, להמתין שיתפחו ומיד לאחר מכן לטגן.

כוסיות מוס שוקולד
טארט פירות העונה

טארט על בסיס בצק פריך, קרם שקדים ופירות העונה טריים. אני אוהב להשתמש במגוון רחב של פירות גם בגלל הטעמים וגם בגלל הצבעוניות, חשוב מאוד לזגג...

טארט מסקרפונה קפה ושוקולד חלב
טארט אגסים

טארט על בסיס בצק פריך, קרם שקדים ואגסים אפויים. אני אוהב להשתמש באגסים שלמים מסוג ספדונה הירוקים והעסיסיים (במידה ואין את הסוג הזה, ניתן...

חיתוכיות שוקולד ומרנג הדרי

שאני חושב על חורף אני חושב על הקוביות ריבה עם קוקוס, אני החלטתי מעט לשדרג אותן ולהוסיף שוקולד מריר, קליפות הדרים ובמקום הריבה האדומה...

עוגת כדורי אגוזים

עוגת שמרים הונגרית, שמורכבת מכדורי בצק מצופים באגוזים וסוכר.

גבינת קרה וקולי תות

העוגה מורכבת מ- 2 שכבות של ביסקוויט רך של שקדים, קציפת מסקרפונה ותות שדה.