מתאים לעוגה קפיצית בקוטר (26) עם חור באמצע או ל- 3 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
עוגה לשבת, מושלמת לתקופת החורף. אמא שלי מכינה אותה בכל שבוע, והיא חלק מהאווירה החורפית שבבית
מחממים תנור לחום 170 מעלות
במיקסר מקציפים את המיקסר למשך 8-10 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד
מנפים את הקמח ואבקת האפייה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח יחד עם השמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוזים לסירוגין ובהדרגה, על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים, יוצקים לתבנית משומנת
אופים למשך כ- 50 דקות או כ- 45 דקות בתבנית האינגליש קייק, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים
שומרים בכלי אטום למקרר עד 5 ימים.
טיפים
ניתן להוסיף לתערובת 1/2 כוס צימוקים או קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס
מפזרים 100 גרם שקדים פרוסים על העוגה לפני האפייה