מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית סבתא קוטר (24)
עוגת תפוזים שתמיד אימי מכינה בחול המועד, הסירופ שמעל מעשיר את הטעם שלה וגם "שומר עליה" שתהיה עסיסית וטובה.
מחממים תנור לחום 170 מעלות.
מכינים את הסירופ: מרתיחים את המיץ תפוזים והסוכר, עד שהסוכר נמס, מצננים מעט ומעבירים לכלי סגור למקרר.
מכינים את העוגה: במיקסר במהירות גבוהה מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר למשך כ- 10 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
מנפים את הקמח ללא גלוטן ואבקת אפייה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומשלבים בהדרגה ולסירוגין את המיץ תפוזים, שמן קנולה, קוקוס וגרידת תפוז עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים לתבניות מעט משומנות, מפזרים מעל את הסוכר.
אופים למשך 40-50 דקות עד "מבחן הקיסם", מברישים את הסירופ הקר על העוגה ושומרים בכלי אטום למשך כ- חמישה ימים.