מתאים לתבנית אפייה בגודל 37 על 45 ס"מ., סה"כ כ- 40 אצבעות פלורנטין
הפלורנטין המקוריות הן עוגיות תחרה די מסובכות להכנה. כאן לקחתי את המרכיבים המסורתיים של הפלורנטין והכנתי מהן עוגיות עם שתי שכבות – בסיס פריך וציפוי. חשוב לאפות את העוגיות רק עד להזהבה קלה, כדי שיהיו פריכות ולא קשות מדי.
אופן הכנה:
מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומחצית מכמות הקמח ומערבלים כ-1/2 דקה במהירות איטית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת אפייה, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה
מחממים תנור ל-170 מעלות
מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית
אופים כ-12 דקות עד להזהבה קלה
בינתיים מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה סוכר, דבש, שמנת וחמאה בסיר ומבשלים כ-3 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים וקליפות הדרים ומערבבים
מצפים ואופים שוב: יוצקים את הציפוי על גבי הבסיס ומשטחים
אופים כ-18 דקות עד להזהבה קלה
מצננים היטב ופורסים למלבנים בגודל 3 ס”מ,על 10 ס"מ. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים